Başakşehir için ne söyledi

Başakşehir için ne söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

İmamoğlu, programda dikkat çeken ifadeler kullandı.

İmamoğlu, "İlk işlerimizden biri öğrenci aylık akbilini 50 TL'ye indirmek olacak"derken, "Kendime hedef koyuyorum: Gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım" dedi.

İmamoğlu, Başakşehir için ise, "Benim işim spor kulübü yaratmak ve ona destek olmak değil" ifadelerini kullandı.

"SÖZ VERDİYSEK..."

İmamoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

 

İstanbul tarihin en büyük kentlerinden biri, o sorumlulukla bu göreve sahip olmak büyük onur. 

Dün akşam Efes Pilsen maçı için söz vermiştik. Söz verdiysek gideceğiz dedim. Gittik çok da güzel bir maç izledik. Rakibimizi yendik. Eve geçtik annem babam geldi kızım sitem etti. Oğlum burda iki çocuğum evde demiştim. Çocuklarım adına söz veriyorum demiştim. Eve girdim kızım hemen bir oğlunuz yanınızda iki çocucuğunuz evde değil mi dedi? Hemen bir sitem.

Annem çok duygulu tabi çok duygulandılar. Onların maneviyatı beni çok koruyor ona inanıyorum. Gözyaşlarıyla karşıladılar. Dün meydanda da söyledim Allahım beni aileme mahçup etme. Dolayısıyla insanın anne babasına ailesine mahçup olmaması bu çok değerli. ki bu asil görevi asil bir şekilde yapabilesiniz. En çok ailemi ihmal ediyorum. Bir anne oğlunun dizinin dibinde olmasını ister.

Hukuk üstündür insanlığın nefesidir bence. Hukuk olmadan insan nefes alamaz. Adaletin bittiği yerde insanın nefes alamaması gibi. Sokaktaki sokak hayvanından tutun da doğaya karşı insanların birbirine karşı diyaloglarına karşı... Hukuk çok derin bir mesele.

Benim önümde Cumhurbaşkanıyla görüşmek için herhangi bir engel yok. Ben bir kelimenin bu ülkenin gündeminden kalkmasını istiyorum: Azınlık. Böyle bir tarif olabilir mi? Hepimiz 16 milyonun bir parçasıyız.

Belli bir zümre kaybetmenin de seçimin bir parçası olduğunu unuttu. Tabi ki Kürt vatandaşımın oyunu alacağım, ayrı bir yere koymak yerine bir bütünün parçası olmak gerektiğini düşünüyorum.

Biz kendi görevimizi yaptık ve hakkımızı savunduk.

Aslolan gönül kazanmaktır.

İlk işlerimizden biri öğrenci aylık akbilini 50 TL'ye indirmek olacak.

"GALATASARAY MAÇINA DA GİTMEK İSTİYORUM"

Kılıçdaroğlu'nu ben mazbataya almaya giderken aradım. Bana olan inancından, bu sürece katkısından, önerilerimi sunduğumda, birçok konuda, 'senin yolun' diyerek bana bu şansı tanıdı. Ben, inanılmaz bir minnet doluyum kendisine karşı. 

Kılıçdaroğlu bir "devrim" yapmıştır. Çok samimiyetle söylüyorum, Kılıçdaroğlu'nun babamdan farkı yok. Sanki babam konuşuyormuş gibi bir süreç işlettik. Çok mutluyum.

Akşener, bu sürece olan inancımızı perçinledi. Kendisini abla gibi görüp, hissediyorum.

Büyük bir sorumluluk. Tarih kitaplarının yazması da çok büyük sorumluluk. Tarihi kitapları çok okurum.

Kendime hedef koyuyorum: Gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım.

İstanbul'da Türkiye'ye dönük başka bir süreci yaşamak. Çok yorulduk. Bu ülkenin gündemi; terör, çatışma olamaz.

Galatasaray maçına da gitmek istiyorum.

Ben İstanbul’da belediye başkanıyım. Dünyanın en şanslı adamıyım. 1903’te kurulmuş Beşiktaş var, 1905’te kurulmuş Galatasaray var, 1907’de kurulmuş Fenerbahçe var. Öyle işler yaparız ki biz. Benim işim spor kulübü yaratmak ve ona destek olmak değil.

Toplumu fişlemeyle, işinize geldiğinde, insanları terörist ilan etmekle bu ülkeye zarar verirsiniz. Ben artık Ali İhsan Yavuz'un söylemlerini hiç takip etmiyorum. Çünkü dayanaksız. Ben Yavuz'u yorumlamak istemiyorum. Ne dediğinden bir şey anlaşılmıyor. İsmini anmak istemiyorum, Allah'a havale ediyorum. Bence AK Parti'nin revizyona ihtiyacı var. Bu şekilde ülkeye zarar veriyorlar.

Biz şunun farkındayız: Toprağın üstündeki zenginlikten daha fazla toprağın altında var. Burada büyük bir tarih var. Çünkü burada medeniyetler gelmiş geçmiş...

2. Cumhuriyet kenti bana göre Sivas...

Halkımızla buluşmamızı bu hafta sonu plalıyoruz. Bugün gündemimizi toparlayıp planımızı yapacağız. 16 milyonu kucaklayacağız. İçerisinde siyaset olmayacak, İstanbul'u konuşacağız. 

İBB toplantısından sonra Anıtkabir ve birçok ritüel gerçekleştireceğiz. Elbette İBB Ekrem İmamoğlu imzasını atacağım.

Ben rakibimle kucaklaşmak istiyorum. Ben bu ülkenin her siyasisiyle kucaklaşmak istiyorum.

İnanılmaz mutluyum, bu süreçte birçok insanın emeği var. Herkesin emeğine teşekkür ediyorum. Biz gönülleri kazanarak ilerlemek istiyoruz.

Bu seçimin kazananı kaybeden yok. 16 milyon insan kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler