Banksy'den yeni corona virüs grafitisi

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi

Ünlü sokak sanatçısı Banksy'den dünya çapında 69 milyondan fazla kişiyi etkileyen corona virüsle ilgili yeni bir grafiti geldi.

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 1

Gerçek kimliği bilinmeyen ama eserleriyle dünyaca üne kavuşan grafiti sanatçısı Banksy,  İngiltere’nin Bristol kentinde bir evin duvarına çizdiği yeni grafitisini Instagram hesabından paylaştı. 

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 2

Sanatçının Aachoo adını verdiği ve corona virüse göndermede bulunan Totterdown'da Vale Caddesi'ndeki yarı müstakil bir evin duvarındaki grafiti, başörtülü bir kadını hapşırırken ve takma dişlerini havada uçarken tasvir ediyor. Hapşırma, kadının bastonunu ve çantasını düşürmesine neden oluyor. 

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 3

Yakın zamana kadar mülkte bir oda kiralayan mobilya üreticisi olan 28 yaşındaki Fred Loosemore, BBC'ye herkes güvende olana kadar, kimsenin güvende olmadığını domine etkisi ile anlatan eser hakkında konuştu. Loosemore "Şans eseri bir atölyemiz ve elimizde kalan devasa bir akrilik parçamız var. Onu korumak için sanat eserinin üzerine bir parça şeffaf akrilik vidalayacağız" dedi.

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 4

Yeni eseri sarsıcı duvar resimleriyle tanınan Banksy'nin corona virüsle ilgili ilk çalışması değil. İngiliz sanatçının mayıs ayında Southampton Üniversite Hastanesi'nin bir koridoruna Çığır Açan adını verdiği bir çizim yaptığı ortaya çıkmıştı. Resimde bir çocuk, Batman ve Spider-Man oyuncaklarını çöpe atmış, süper kahraman görünümlü hemşire oyuncağıyla oynarken görülüyor.

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 5

Karantinadayken evinin banyosunda çeşitli grafiti çalışmaları yapan Banksy, o resimleri internette, "Karım evde çalışmamdan nefret ediyor" notuyla paylaşmıştı.

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 6

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 7

Banksy, ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesini yeni çizdiği resimle protesto etmişti.

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 8

Bir mumun ABD bayrağını yaktığını gösteren resmini sosyal medyada paylaşarak, “Sistem, renkli insanları başarısız kılıyor. Beyaz sistem, alt kattakilerin dairesinin su basmasına neden olan kırık bir boru gibi. Bu beyaz sorunu çözülmezse, birinin yukarı çıkıp kapıyı tekmelemesi lazım” demişti.

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 9

Floy gösterilerinin İngiltere ayağında, karanlık mirası tartışılan İngiliz köle taciri Colston'ın büstünün yıkılması da Banksy'nin çizimine böyle yansımıştı.

Banksy'den yeni corona virüs grafitisi - 10

Banksy son olarak Nottingham'daki hula hop çeviren kız temalı son çalışmasına dahil olan bisiklet çalınmasıyla gündemdeydi. Sanat tacirlerinin 214 bin sterlin değer biçtiği eserin duvar resmi kısmı korumaya alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler