Bankada Parası Olanlar Dikkat! Paranızı Habersiz Çekebilirler

Bankada Parası Olanlar Dikkat! Paranızı Habersiz Çekebilirler

Bankada parası olanlar, Dolandırıcıların hedefi olmaktan kurtulamıyor! Dolandırıcılar özellikle de büyükşehir ve ilçelerde vatandaşın bankadaki parasına göz dikiyor.

Başta sosyal medya olmak üzere pek çok internet sitesi dolandırıcılığa alet edilerek kullanılıyor ve vatandaşların internet bankacılığı şifreleri ele geçirilerek paraları çalınıyor! Paranızı sizden habersiz işte bu yöntemlerle çekiyorlar!

Son dönemde özellikle de yapılan son düzenleme çerçevesinde 5 ve daha fazla kişinin çalıştığı işyerlerinde işverene, işçinin maaşını bankaya yatırma zorunluluğunun getirilmesinden sonra milyonlarca kişi nakit işlemlerini bankalardaki hesapları üzerinden yürütüyor. 

Dolandırıcılar da, bankada parası olan vatandaşın parasına göz dikmiş durumda! Başta sosyal medya olmak üzere internette birçok internet sitesi dolandırıcılığa alet edilerek vatandaşın parası çalınıyor! Dolandırıcılar her geçen gün değişen ve şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemlerle ağlarına düşürdükleri vatandaşların paralarını çalıyor!

İnternet Bankacılığında Büyük Vurgun! Sakın O Sitelere Girmeyin

Başta sosyal medya olmak üzere pek çok platformda tıpkı bankaların resmi internet bankacılığı siteleri gibi süs verilerek hazırlanmış dolandırıcılık siteleri, sizlere giriş yapmanız halinde örneğin 1000 TL bonus verileceğini, hediye lira kazanacağınızı vs. pek çok maddi-manevi menfaat vaat ediyorlar. 

Resmi olmayan bu internet siteleri aslında dolandırıcılık olarak kullanılıyor! Resmi banka internet bankacılığı adresleri dışında ayırt etmesi gerçekten çok güç olan bu sitelere banka bilgilerinizi ve şifrelerinizi girdiğinizde paranız anında çalınmış oluyor! Bilgilerinizi ele geçiren dolandırıcılar bu yolla banka hesabınızı sizin ruhunuz bile duymadan boşaltıyor!

İnternet bankacılığı için işlem yapmak istediğinizde, sosyal medya ve birçok reklam olarak gördüğünüz sitelere tıklamak yerine kendiniz, resmi siteye giriş yapmalısınız.

Bu yolla dolandırıcılıktan kurtulabilirsiniz. Riskli gördüğünüz ve size karşılıksız bir şeyler vaat eden sitelerden uzak durmalısınız. Bu yöntemlerle Türkiye’de dolandırıcılığa uğrayan binlerce insan bulunuyor.

İnternet Dolandırıcılığına Banka da Çözüm Getiremeyebilir

Kişinin kendisine ait olan bankacılık bilgilerini başkalarıyla paylaşması durumunda bankanın da bir sorumluluğu gündeme gelmeyebilir! Dolandırıcılar her ne kadar kötü amaçlarla hesabınıza giriş yapıp paraları transfer etse de sizler bu bilgileri bilmeyerek de olsa dolandırıcılara verdiğiniz için bankanın sizin verdiğinizi düşündüğü talimatları yerine getirmesinde bir sorumluluğu gündeme gelemeyecektir.

Bu nedenle bankada parası olan ve internet bankacılığında işlem yapan vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler