Bakan Pakdemirli 'Saman, buğday ithal ettiniz’ diyenlere seslendi: Paramız var ki ithalat yapıyoruz

Bakan Pakdemirli 'Saman, buğday ithal ettiniz’ diyenlere seslendi: Paramız var ki ithalat yapıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin tarım alanında daima karlı bir ülke olduğunu belirterek "Bu ‘Saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz’ diyenlere karşı şunu söylüyorum, Türkiye’de para var ki ithalat yapabiliyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı'ya konuştu.

Tarımda yıllık ihracatın 17 milyar dolar, ithalatın 12 milyar dolar olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin tarım alanında daima karlı ülke olduğunu söyledi.

Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:

— Yıllık 12 milyar dolar ithalat, 17 milyar dolar ihracat var. Tarımda kendi kendimize yettiğimiz gibi herhangi bir zarar da etmiyoruz, bu alanda Avrupa'nın itici gücüyüz. Mesela buğdayda Türkiye kendi kendine yeterlidir. Samanda da 10 bin ton bizim ithalatımız, Türkiye'de tahmini ihtiyacımız 66 milyon ton. Bunun anlamı da 10 binde bir buçukluk bir ihracat var. Yani Türkiye'nin ihtiyacının 10 binde 1,5'u saman olarak ithal edilmiş. Bunun olumsuz bir anlamı var mı derseniz gördüğünüz gibi yok. Bu ‘Saman ithal ettiniz, buğday ithal ettiniz' diyenlere karşı şunu söylüyorum; Türkiye'de para var ki ithalat yapabiliyor. Bizim iki tane görevimiz var. Biri üreticiyi korumak, ikincisi tüketiciyi kollamak. Bu iki görevi dengede götürmek istiyoruz.

Et fiyatları hakkında da bilgi veren Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti:

— Et fiyatlarında eski pahalı günlere dönüş olmaz, ancak bir miktar artış olabilir. 2019'un ikinci yarısından sonra… Bu artış, ufak bir artış olabilir. Vatandaşımızın eti yine en uygun fiyattan sofralarına getirmelerine vesile olacağız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler