Bahreyn Muhalefet Lideri Müebbet Aldı

Bahreyn Muhalefet Lideri Müebbet Aldı

Bahreyn 2011 Arap Baharı protestolarında merkez figürlerden biri olan Şii kanaat önderi, ajanlık suçlarından dolayı bu kez müebbet cezasına çarptırıldı.

Bahreyn 2011 Arap Baharı protestolarında merkez figürlerden biri olan Şii kanaat önderi, ajanlık suçlarından dolayı bu kez müebbet cezasına çarptırıldı. Kasım ayında,Salman ve diğer iki Al-Wefaq üyesi hakkında  ‘Katar istihbaratıyla çalışarak Bahreyn hükümetini devirme’ sebebiyle dava açılmıştı.

 

Şeyh Ali Salman,Haziran ayında daha düşük dereceli bir mahkeme tarafından beraat ettirilmiş,Şeyh hakkında Yüksek Temyiz Mahkemesi’ne başvurulmuştu.

Salman’ın halihazırda “nefret yayma suçundan” dolayı kendisine verilen 4 yıllık hapis cezasının sürdüğü ifade edildi. Kendisi sorgu sırasında yöneltilen bütün suçlamaları reddetmişti.Aralık 2014’te başlatılan cezanın sonuna geliniyordu.

 

Hapiste Tutma Hukuku...

 

Analistler, Salman’ın 4 yıllık  cezası sona ererken,daha önceden beraat ettiği ajanlık suçu dolayısıyla Yüksek Temyiz Mahkemesi tarafından kendisine müebbet hapis cezası verilmesini, ‘iktidarın politik oyunu’ olarak nitelendirdi.

 

Muhalefeti Öldürmüşlerdi!

 

Salman’ın Bahreyn’deki en geniş Şii muhalefet bloğu olan Al-Wefaq siyasi grubunun lideri olduğu kaydedildi. Grubun 2016’da Krallık’taki muhalefetin çökmesi sebebiyle dağıldığı bildirildi.    

Kral Hamad, 24 Kasım’da parlamento seçimlerini ilan ettiği sırada Al-Wefaq ve seküler Al-Waad grubunu seçimlere katılmaktan men etmişti.

 

Devlet tarafından yönetilen Bahreyn Haber Ajansı,Pazar günü,ceza alanların ismini vermeden, 3 kişinin ajanlık suçlarından ölüm cezasına çarptırıldığını dile getirmişti.

 

Önce İnsan Hakları (Human Rights First) adlı aktivist bir grup,3 kişinin birisinin Salman,diğer ikisinin Al-Wefaq görevlileri olduğunu doğruladı.

 

6. Filoyu Biz Gönderdik,5. Filo Bahreyn’de

 

Amerikan ve İsrail basınında Bahreyn’in anahtar bir müttefik olduğu ve Amerikan 5. Filosu’na ev sahipliği yaptığı ve Krallık’ı huzursuzluğa teşvik ettiği iddiasıyla İran’ı protesto ettiği söylendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler