Bahçeli'ye hediye uçak yanıtı: "Yeni bir siyasi polemik yaratmanın anlamı yok

Bahçeli'ye hediye uçak yanıtı: "Yeni bir siyasi polemik yaratmanın anlamı yok

"MİT'in sınır ötesi operasyonları devam edecek"


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sınır ötesi operasyonlarının devam edeceğini söyledi. Kalın, "Reyhanlı'da olduğu gibi 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl sonra da olsa suç işleyenler adaletin önüne çıkarılacaktır. Hangi terör örgütü hangi yöntemi kullanırsa kullansın işledikleri suçlar cezasız kalmayacak" dedi.

İbrahim Kalın, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"Modern diplomasi tarihine geçecek adımlar atıyoruz" diyen Kalın, Suriye'de bütün aktörlerin aktif rol alması gerektiğini vurguladı.

ABD ile Menbiç'te yürütecekleri 'ortak devriye'nin yakın zamanda başlayacağını bildiren Kalın, "Yol haritasının planlandığı gibi uygulanmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

'DEVLETİN NEFESİNİ ENSELERİNDE HİSSETMEYE DEVAM EDECEKLER'

Kalın, MİT'in sınır ötesi operasyonlarının devam edeceğini belirterek "ABD olur başka yerler olur. FETÖ'nün yuvaladığı yerlere dönük operasyonlarımız devam edecek. Devletin nefesini enselerinde hissetmeye devam edecekler. Her an her yerde her şey olabilir" ifadesini kullandı.

'HEDİYE UÇAK' YANITI

Kalın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Katar tarafından hediye edilen uçağa gösterdiği tepkiyi de değerlendirdi. "Bütçeden çıkan 1 TL bile söz konusu değil" diyen Kalın, sözlerine "Yeni bir siyasi polemik yaratmanın anlamı yok. Bahçeli'nin görüşünü saygıyla karşılıyoruz" diye devam etti.

Kalın ayrıca, Bahçeli'nin ittifak açıklamalarının memnuniyet verici olduğu görüşünü dile getirdi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle

'AYNI TAVRIMIZ SURİYE'NİN SINIR BÖLGELERİNDE DE GEÇERLİ'

— Dün MGK toplantısını yaptık. Cumhurbaşkanımızın diplomatik girişimleriyle varılan İdlib Mutabakatıyla büyük insani kriz önlendi. İdlib saldırısı bu sayede önlenmiş oldu. Bu mutabakat neticesinde ilgili birimlerimiz çalışmalarını yürütüyorlar. Bunun detayları MİT, TSK ve özel kuvvetler birlik içerisinde Ruslarla birlikte sahada çalışıyorlar. Daha önce de İdlib'le ilgili çalışmalar vardı. Bu çalışmalar şimdi yoğunlaştırıldı. Terör unsurlarının ayrıştırılması bizim için de önem arz ediyor. Biz bunu Afrin'de, Cerablus, El-Bab'da gösterdik. Aynı tavrımız Suriye'nin sınır bölgelerinde de geçerlidir. Biz bunu bir bütün olarak görüyoruz.

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

— ABD ile varılan Münbiç mutabakarının uygulanması büyük önem arz ediyor. Ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. 90 günlük takvim konulmuştu, daha fazla vakit geçirmeden bunu uygulanması büyük önem arz ediyor. Münbiç yol haritasının herhangi bir gecikme olmadan uygulanmasını bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni yerine getirdik, getirmeye devam edeceğiz.

— Siyasi süreçte bütün aktörlerin rol alması, anayasa yazım süreci ve seçim süreci için uluslararası toplumdan katkı bekliyoruz. Türkiye'yi daha fazla desteklemeleri aşikardır. 3+3 milyar Euro şekliden vaat edilen fonların gecikmeli olarak geldiğini biliyoruz. Suriye, dünyadaki mülteci krizinin merkezidir.

'TÜRKİYE'YE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR CEZASIZ KALMAYACAK'

— MİT ve ilgili güvenlik kurumlarımızın yurt dışında yürüttüğü operasyonlar var. Bu operasyonlar kararlılıkla devam edecek. Reyhanlı'da olduğu gibi 1 yıl, 3 yıl, 5 yıl sonra da olsa suç işleyenler adaletin önüne çıkarılacaktır. Hangi terör örgütü hangi yöntemi kullanırsa kullansın işledikleri suçlar cezasız kalmayacaktır.

'HER AN HER YERDE HER ŞEY OLABİLİR'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminin planlayıcısı olduğu belirtilen ve ABD'de ikamet eden Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin olarak yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı:

"ABD olur başka yerler olur. FETÖ'nün yuvaladığı yerlere dönük operasyonlarımız devam edecek. Devletin nefesini enselerinde hissetmeye devam edecekler. Her an her yerde her şey olabilir. FETÖ'nün rahat nefes almasına izin vermeyeceğiz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler