Azerbaycan Tezkeresi TBMM'de Kabul Edildi

Azerbaycan Tezkeresi TBMM'de Kabul Edildi

Azerbaycan’a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin oyları ile TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 16 Kasım 2020 günü TBMM’ye gönderilen tezkere, Meclis Genel Kurulu’nda görüşüldü. Tezkere, AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti oyları ile kabul edildi. 

TBMM Başkanlığı’na dün sunulan tezkerede, “Ermenistan’ın 27 Eylül’de Yukarı Karabağ cephe hattı boyunca askeri ve sivil hedeflere yönelik saldırılarına cevaben Azerbaycan, meşru müdafaa hakkına dayanarak başlattığı karşı harekat sonucunda, işgal altındaki topraklarının kurtarılması yönünde önemli başarı elde etmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Türkiye’nin bu süreçte uluslararası hukuk ve meşru egemenlik hakları temelinde Azerbaycan’a toprak bütünlüğü dahil tüm haklarını savunabilmesi için destek verdiği belirtilen tezkerede, Azerbaycan’ın karşı harekatında sağladığı ilerlemenin, sahada yeni bir durum ortaya çıkardığı vurgulanmıştı. Tezkerede, Azerbaycan’ın talebi üzerine Ortak Merkez’de Türkiye ve Rusya’nın müştereken yer almalarının kararlaştırıldığının altı çizilmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler