Aytun Çıray'dan Akşener'e Koltuk Yanıtı

Aytun Çıray'dan Akşener'e Koltuk Yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in parti içindeki tartışmaların sorulması üzerine yanıt olarak, DYP dönemi hatırlatmasına İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ dan yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in parti içindeki tartışmaların sorulması üzerine yanıt olarak, DYP dönemi hatırlatmasına İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Müsteşarlığı demokrasi için bırakmış birine, siyasi koltuk ne yazar ya hu” dedi.

TBMM grup toplantısı sonrasında Akşener, İstanbul Milletvekili  Ümit Özdağ ve İzmir milletvekili Aytun Çıray’ın grup toplantısına katılmamasıyla ilgili sorular üzerine, “Ben Meral Akşener olarak, DYP Genel Başkan Yardımcılığını ve Bakanlığını yaptığım bir dönemde; 43 milletvekili DYP'den hangi şartlarda, nasıl ayrılmıştı onu biliyorum. Ve onun sonra Türkiye'de nelere mal olduğunu biliyorum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum” yanıtını verdi.

"SİYASİ KOLTUK NE YAZAR YA HU!"

Bunun üzerine Çıray da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Akşener’i şu şekilde eleştirdi:

“1997.. Müsteşarım.. Refahyol Hükümeti düştü. Yılmaz Hükümeti kuruldu. Yılmaz bana, görevine devam etsin, başarılı ve 1999'da milletvekili olur haberi gönderdi. Daha önce de Ecevit benzer şekilde onurlandırmıştı. Eski Başbakan Çiller İzmir'e geziye gidecekti.

DYP'nin İzmir'deki 7 milletvekilinin 7'si de istifa etmişti. Bunun üzerine Akşener'e Çiller'i yalnız bırakmamak için müsteşarlıktan istifa edeceğimi söyledim. Ettim ve gittim. Önerilen onurlu teklifler yerine, kontenjan bile istemeyerek 1999'da DYP'den önseçime girdim ve 1. oldum.

Ama, Köksal Toptan'ın müşahitliğinde yapılan önseçimin sonuçları iptal edildi. O sırada ben Akşener'e ulaşamadım. Yine de DYP içinde mücadele ettik. Akşener ve ben Toptan'ın Genel Başkan adaylığını destekledik. Çiller'i seçerseniz baraj altında kalırız, dedik.

Ayarlanmış delege bize kulak asmadı. Çiller'i seçtiler. DYP'de yaşam hakkımız sona ermişti. Akşener 1998'e gönderme yapınca.. Bir de bazı zavallılar, "koltuk hırsı" deyince aklıma nedense bunlar geldi. Müsteşarlığı demokrasi için bırakmış birine, siyasi koltuk ne yazar ya hu!”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler