Aytun Çıray, Akşener’in başdanışmanı oldu

Aytun Çıray, Akşener’in başdanışmanı oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultay sürecinde ‘muhalif’ söylemleri ile öne çıkan İzmir Milletvekili Aytun Çıray’la görüştü ve 1.5 saatlik görüşme sonrasında buzlar eridi. Görüşmenin ardından Aytun Çıray, Akşener'in siyasi...

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile Genel Merkez arasındaki buzlar eridi. Genel Başkan Meral Akşener'in davetiyle yapılan görüşme sonrasında Çıray'a Siyasi Başdanışmanlık görevi verildi. Çıray'a Genel Merkez'de ayrı bir oda tahsis edileceği öğrenildi.

İYİ Parti’de geçen yıl yapılan kongrede genel idare kuruluna giremeyen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili parti içinde muhalif bir oluşumun başını çekmişti.

AKŞENER DAVET ETTİ, GÖREV VERDİ

Bu grup içerisinde yer alan Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk, ayrı bir parti kurma kararı alırken İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, kritik bir hamle yaptı.

Akşener, bugün genel merkez binasında Çıray ile görüştü. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede ‘gelecekle' ilgili konuların konuşulduğu ve ülke gündeminde yer alan tartışmaların ele alındığı belirtildi.

Akşener, parti içi demokrasiye vurgu yaparken, partinin geleceği konusunda ‘birlikte' çalışmanın önemine dikkat çekti.  Görüşmenin ardından Çıray, Akşener’in siyasi başdanışmanı olarak görevlendirildi. Partide daha önce böyle bir görevlendirme yapılmamıştı. Çıray için genel merkezde bir oda tahsis edileceği de ifade edildi.

Çıray, 23 Ekim 2017'de CHP'den istifa ederek İYİ Parti'nin kurucu üyesi oldu. Geride kalan 4 yol boyunca Parti Sözcülüğü, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Çıray, 2018'de İYİ Parti'den İzmir Milletvekili seçilerek yeniden parlamentoya girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler