Aysal: Les Ottomans'ın borcu veya borca batık durumu yoktur

Aysal: Les Ottomans'ın borcu veya borca batık durumu yoktur

Unit Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aysal Bloomberg HT'ye Les Ottomans ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Unit Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal İstanbul'un en değerli lokasyonlarından biri olan Boğaz hattında bulunan Les Ottomans Otel'in borcu olmadığını söyledi. Aysal bugüne kadar açıklama yapma gereği duymadığını ifade ettiği Les Ottomans Otel ile ilgili süreci ve son gelişmeleri sadece Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

Unit Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal "Bu otel hisselerinin tamamı ilk günden beri şahsıma ait olan Unit Grubu'na ait Kalamos AŞ isimli bir şirketimiz tarafından finanse edilip , inşa edilmiş ve işlettirilmiştir. Başka bir ortağı veya finansörü olmamıştır, bugün de yoktur. Bu konuda da çıkarılan iddia ve söylentiler gerçek dışıdır." dedi.

Aysal, bu otel ve sahibi olan şirketin borcu veya borca batık bir durumu olmadığını ve de hiç bir bankaya direk bir kredi borcunun bulunmadığının altını çizdi.

Aysal, ancak söz konusu otelin enerji gruplarına ait başka bir yatırım için alınan bir kredi nin teminatları arasında gösterilmiş olup, bir özel banka nın kefalet sebebi ile garanti portföyü içinde olduğunu da açıkladı.

Aysal açıklamasında, "Grubumuz son 10 yıl içinde yerli ve yabancı ortakları ile beraber 2,5 milyar doları aşkın bir yatırımı gerçekleştirmiş, ancak özellikle son dört yılda gittikçe artan sektörel sıkıntılar dolayısı ile bu yatırımların idamesi için ek kredi ihtiyacını temin amacıyla grubun turizm ve gayrimenkul sektörlerindeki bazı yatırımları teminat olarak gösterilmiştir. Les Ottomans da bunlardan bir tanesidir" dedi.

Aysal, "Alacaklı bankanın geçen yıl oteli değerinin çok altında bir bedelle satışa çıkartıp alacağını kefilden tahsil etme teşebbüsüne karşı bir savunma tedbiri olarak ve de gerçek borçlu şirkete banka ile uzlaşma zemini yaratmak için Kalamos şirketi konkordato kapsamında beş aylık bir süre almış ve bu süre içinde ana borçlu konumundaki şirketimiz bankaya çözüm önerilerini hazırlama imkanı bulmuştur" şeklinde konuştu.

Aysal, grubun önceliğinin alacaklı banka ile bir an önce uzlaşarak bazı fırsatcıların bankayı kullanarak ucuza mal kapatma hedefli itibar saldırılarını da önlemek olduğunu da sözlerine ekledi.

Aysal açıklamasında, otelin şu anda Covit 19 sebebi ile kapalı tutulmakta olduğunu , önümüzdeki günlerde sadece dış mekanların (bar ve lokantaların) işletmeye açılacağının da haberini verdi

Aysal ayrıca,"Bugünkü ekonomik ortamda otelin satışının değil, tanınmış bir yabancı marka ile işbirliği bazında yenilenerek İstanbul'a hizmet etmeye devamının daha uygun olacağı inancındayız" dedi.

Burak Karagöz / Bloomberg HT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler