Ayrılıklar, müstehcen görüntüler, tecavüz suçlamaları... 2023'e damga vuran skandallar

Ayrılıklar, müstehcen görüntüler, tecavüz suçlamaları... 2023'e damga vuran skandallar

Gösteri dünyasının birbirinden ünlü isimleri bu yıl da karıştıkları skandallarla günlerce dünya basınının gündeminde oldu. Bazıları boşandı bazıları da tecavüz gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya kaldı. İşte 2023'e damga vuran o skandallar...

2023'ün bitmesine günler kalmışken özellikle bazı ünlüler yeni yılı, hayatlarında yeni bir sayfa açmak için sabırsızlıkla bekliyor diyebiliriz. Onlar 2023'te skandallarıyla gündeme otururken, günlerce konuşuldular.

Bazıları verdikleri görüntülerle, bazıları çekişmeli boşanma davalarıyla ve bazıları da tecavüz suçlamalarıyla dikkat çekti. Kamuya açık tutuklamalar, mahkeme salonlarındaki dramalar derken 2023'ü skandallarıyla geride bırakan o isimler...

Kanye West ve Bianca Censori'nin İtalya'daki pozları

Gösteri dünyasının hiç şüphesiz en sansasyonel isimlerinden biri olan Kanye West, son yılları oldukça hareketli geçiriyor. Kim Kardashian ile boşanması, Kardashian ve bir dönem beraber olduğu sevgilisi ünlü komedyen Pete Davidson'ı tacize varacak şekilde rahatsız etmesi ve ardından da Yahudi karşıtı açıklamalarıyla sık sık gündemde olmayı başardı.

West, son olarak yaptığı evlilikle de gündemden düşmüyor. Bianca Censori ile evlenen West, 2023'te özellikle de eşiyle verdiği pozlarla dikkat çekti.

Floransa, Verona ve Roma'da bulunduğu süre boyunca çift seçtikleri kıyafetlerle konuşuldu. West çıplak ayakla gezerken, Censori de eleştirilere neden olan tuhaf kıyafetleriyle görüntülendi.

Ancak çift, Venedik'te işleri bir adım daha ileri götürdü; bir teknede Censori, çıplak bir şekilde duran West'in önünde diz çökerken fotoğraflandı. Çiftin bu görüntüleri, yerel halkın sert tepkisiyle karşılanırken, bir polis soruşturmasına bile neden oldu.

Ariana Grande'nin Ethan Slater ile birlikteliği

Ünlü şarkıcı Ariana Grande, bu yıl özel hayatıyla dikkat çeken ünlüler arasında... Özellikle de Grande'nin yasak bir aşka yelken açması magazin basınında yankı uyandırdı.

Grande, 2020'de fırtınalı bir aşk yaşadığı Dalton Gomez ile aynı yıl nişanlanıp 2021'de evlenmişti, ancak herkesin gıpta ile baktığı bu evlilik 2022 sonunda Grande'nin rol aldığı Wicked isimli müzikalle sarsılmaya başladı.

Grande, kocası Gomez'den ayrıldığı ortaya çıktıktan sadece üç gün sonra temmuz ayında Wicked'ın başrol oyuncusu Ethan Slater ile aşkını doğruladı.

İkili yeni bir aşka yelken açarken, Grande Gomez ile evliydi ve Slater ise lisedeki sevgilisi Lilly Jay ile evlenmiş ve hatta birkaç ay önce de bebeklerini kucaklarına almıştı. Slater'ın, karısına bu yasak ilişkiden kamuoyuna duyurulmadan kısa bir süre önce bahsettiği belirtiliyor.

Diddy davalarla boğuşuyor

Müzik endüstrisi kasım ayında eski kız arkadaşı Cassie'nin Sean 'Diddy' Combs'u fiziksel ve duygusal tacizle suçlamasıyla sarsıldı.

Manhattan Federal Bölge Mahkemesi'nde açılan bir davada Cassie, Diddy'nin kendisini on yıldan fazla bir süre boyunca kontrol ettiğini ve taciz ettiğini, ayrıca ona uyuşturucu sattığıni, dövdüğünü iddia etti.

Ancak skandal suçlamalar pek konuşulamadan dava açıldıktan sadece bir gün sonra hem Diddy hem de Cassie, anlaşmaya vardıklarını açıkladılar. Anlaşmanın şartlarına ilişkin herhangi bir ayrıntı açıklanmadı.

O zamandan bu yana, Diddy'e karşı üç kadın daha iddialarda bulundu; kendisini Jane Doe olarak tanıtan bir kadın, 2003 yılında, 17 yaşındayken kendisi ve diğer erkekler tarafından cinsel saldırıya uğradığını söyledi. Diddy ise 6 Aralık'ta Instagram'da yaptığı açıklamada 'artık yeter' diyerek iddiaları yalanladı:

"Son birkaç haftadır sessizce oturdum ve insanların karakterime suikast düzenlemeye, itibarımı yok etmeye çalışmasını izledim. Para isteyen kişiler tarafından bana karşı mide bulandırıcı iddialarda bulunuldu. Çok açık söyleyeyim: İddia edilen korkunç şeylerin hiçbirini yapmadım. Adım, ailem ve hakikat için savaşacağım."

İddiaların ardından toplam 23 şirketin Diddy'nin şirketi Empower Global ile çalışmayı bıraktığı belirtiliyor.

Sophie Turner ve Joe Jonas'ın ayrılığı

Masalsı bir düğün ile dünyaevine girdiler ama dört yıllık evlilik artık sona erdi. Sophie Turner ve Joe Jonas'ın evliliğinin bitişi hayranlarını ikiye böldü. Jonas ve hayranları, Game Of Thrones yıldızı Turner'ın sürekli partilere gittiğini ve çocuklarını ihmal ettiğini iddia ederken, Jonas'ı da sadık bir baba olarak niteledi.

Ancak bu durum pek çok kesim tarafından sert eleştirilerle karşılandı ve cinsiyet ayrımcılığı ile ilgili tartışmaları körükledi.

O dönemde Taylor Swift'in New York'taki dairesinde iki kızları Willa (3) ve Delphine (16 aylık) ile birlikte yaşayan Turner, daha sonra Amerikalı şarkıcı Joe'yu çocuklarının pasaportlarını vermeyi reddetmekle suçladı.

İkili, ekim ayında geçici bir velayet anlaşmasına vardı ve ortak bir bildiriyle çocukların hem ABD hem de Birleşik Krallık'taki sevgi dolu evlerde eşit zaman geçireceklerini duyurdular.

Aralık ayında da Turner'ın İngiliz aristokrat Peregrine Pearson ile çıktığı ortaya çıktı. İlk başta Joe Jonas, görüşmediği karısının herkesin önünde Peregrine'i tutkuyla öptüğünü öne sürdü, ancak şarkıcı daha sonra eski karısının yaptığı her seçimi desteklediğini söyledi.

Russell Brand'in gözden düşmesi

Ünlü komedyen Russell Brand, eylül ayında, 2006 ile 2013 yılları arasında tecavüz, cinsel saldırı ve duygusal istismarla suçlayan beş kadından (dördü isimsiz) gelen iddiaların yayınlanmasının ardından polis soruşturmasının konusu oldu.

Dört yıllık bir soruşturmanın ardından iddialar The Sunday Times ve Channel 4'ün Dispatches programı tarafından yayınlandı.

Brand, tecavüz ve cinsel saldırı iddialarını reddetti ve ilişkilerinin her zaman rızaya dayalı olduğunu iddia etti.

İlk iddialar arasında 2013 yılında Brand'in Los Angeles'taki evinde tecavüze uğradığını iddia eden bir kadın vardı. The Times'ın incelediği tıbbi kayıtlara göre kadın aynı gün bir tecavüz krizinde tedavi gördü. Başka bir kadın ise 16 yaşındayken Brand'in cinsel saldırısına uğradığını iddia etti. Üçüncüsü, Brand'in Los Angeles'ta kendisiyle çalışırken cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Dördüncüsü ise İngiltere'de Brand tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia etti ve Brand'i kendisine fiziksel ve duygusal tacizde bulunmakla suçladı.

Haftalar içinde, çok sayıda başka iddia ortaya çıktı.

Kevin Costner'ın olaylı boşanma davası

Kevin Costner, mayıs ayında Christine Baumgartner'dan aniden ayrıldığını duyurduğunda bunun Hollywood'un en sert boşanmalarından biri olacağını kimse tahmin edemezdi.

İkili arasındaki davada estetik operasyonlarının ücretlerinden, köepklerinin yatağına kadar her şeye değer biçildi.

Aylarca süren hukuk savaşının ardından, 68 yaşındaki aktör ve yaklaşık 20 yıllık eşi nihayet bir anlaşmaya vardı; 49 yaşındaki Baumgartner'in, davanın masraflarını karşılamak için 400 bin dolardan fazla para aldığı bildirildi.

Eski sevgililerin yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeler yer alıyor: "Kevin ve Christine Costner, boşanma davalarıyla ilgili tüm konularda dostane ve karşılıklı olarak mutabakata varılan bir çözüme ulaştılar."

Christine Baumgartner'in bir arkadaşı ise şunları söyledi: "Christine'in anlaşmaktan başka seçeneği yoktu çünkü tüm güç Kevin'daydı. Savaşmaya devam ederse her şeyi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaktı. Christine öyle olduğunu söyledi. Mahkemeye gitmeyi ve uykusuz geceler geçirmeyi özlemeyeceğini. Bunun çocuklar için bir kazanç olduğunu, çünkü bırakın toplum içinde olmayı hiçbir çocuğun bu duruma girmek istemediğini söyledi. Her şeyden önce mahkeme dışında işleri halletmek isteyen oydu. Yeni bir başlangıç yapmak ve yeni evini bir yuva haline getirmek istiyor."

Kevin Costner ise bu arada 49 yaşındaki şarkıcı Jewel ile yoluna devam etti.

Danny Masterson'ın hapse atılması

That'70s Show'un yıldızı Danny Masterson, iki kadına tecavüzle suçlandıktan sonra eylül ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. En az üç kadın, Masterson'ı 2001 ile 2003 yılları arasında tecavüzle suçladı ve aktörün, haberin yayılmasını engellemek için Scientology Kilisesi'ndeki konumunu kullandığını iddia etti.

Aktör aynı zamanda Los Angeles Yüksek Mahkemesi Hakimi Charlaine Olmedo tarafından da eleştirildi: "Masterson, burada masumiyet iddialarınızda kararlı bir şekilde oturduğunuzu ve dolayısıyla sizi yüzüstü bırakan bir adalet sisteminin kurbanı olduğunuzu hissettiğinizi biliyorum. Ancak Bay Masterson, burada mağdur siz değilsiniz."

Ekim ayında yıldız, Scientology Kilisesi'nden ihraç edildi. Eşi Bijou Phillips ve ailesi de dahil olmak üzere diğer Scientologların hüküm giymiş tecavüzcüyle tüm bağlarını kesmeleri gerekti. Ancak kiliseden ihraç edilmesine rağmen kilise, içeriden edinilen bilgiye göre Danny'nin tüm suçlamalara karşı masum olduğunu savunuyor.

That '70s Show'un başrol oyuncuları Mila Kunis ve Ashton Kutcher, hüküm giymiş tecavüzcüye destek mektupları paylaşıp duruşmanın ardından hakime hoşgörü için yalvardıklarında ise sert eleştirilerle karşılaştılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam