Aydınlık Gazetesi o köşe yazarıyla yolları ayırdı!

Aydınlık Gazetesi o köşe yazarıyla yolları ayırdı!

Aydınlık gazetesi, yazarı Rıza Zelyut’u “Türk kışı” başlıklı dünkü yazısı nedeniyle yollarını ayırdığını açıkladı.

Bir açıklama yapan Aydınlık, Zelyut’un yazısında, “Fetullah’ın Erzurum’daki torunları kime oy verdiler? Kendilerini Fetullah Gülen’in torunları olarak gösterenler o seçimde de bu seçimde de AKP’ye oy verdiler. (...) Peki 1919’larda Pontus Rum Devleti kurulmak istenen bölge halkı kime oy verdi? Cevabını Rize ve Trabzon oylarına bakarak siz verebilirsiniz. (...) AKP, işte FETÖ’cü, İskilipli Atifçı ve Pontusçu geçmişi yüksek olan yerlerden yüksek oy alıyor” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle yollarını ayırdığını duyurdu.

Aydınlık’ın açıklaması şöyle:

"Aydınlık gazetesi Ak Parti’ye oy veren halkımızı terör örgütleriyle ilişkili ve düşman cephede gösteren bu ifadeleri kesinlikle kabul etmemektedir. Türk milleti bir bütün olarak ABD destekli terör örgütleriyle mücadele etmektedir.

Yazının başlığında belirtilen “Türk kışı olur” çağrısı da ABD’nin uzun süredir fırsatını kolladığı Sorosçu kitle hareketlerini işaret etmesi sebebiyle de Aydınlık’ın yayın çizgisine ve hassasiyetlerine uymamaktadır.

Aydınlık, Michael Rubin başta olmak üzere Pentagon’un psikolojik savaş elemanlarının bu yöndeki tehditlerini uzun süredir kamuoyunun dikkatine sunuyor. Aydınlık sütunları Rubin’le aynı anda aynı söylemlerin dillendirileceği yer olamaz.

Değerli yazarımızla yaşadığımız bu temel fikir ayrılıkları sebebiyle yollarımızı ayırdığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Sayın Zelyut’a katkıları için teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler