Aydın’da Saklı Cennet’i İlgi Odağı Oldu

Aydın’da Saklı Cennet’i İlgi Odağı Oldu

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde belediye tarafından 1,5 ay önce Tarım ve Orman Bakanlığından 29 yıllığına kiralanan çam ağaçlarıyla kaplı ‘Saklı Cennet’ mesire alanı ilgi odağı oldu.

Kuyucak ilçe merkezine 28 kilometre mesafede olan 1200 rakımlı Belenova Gedik mevkiinde 10 hektar üzerine kurulu çam ormanından oluşan ve yanında gölet bulunan ‘Saklı Cennet’ mesire alanı Kuyucak Belediyesi tarafından Tarım ve Orman Bakanlığından 29 yıllığına kiralandı.

45 gün önce hizmete açılan ve görenleri hayran bırakan mesire alanı özellikle havaların sıcak olmasıyla serinlemek isteyenlerin vazgeçilmezi oldu.

HERKESİN GÖRMESİ TAVSİYE ETTİLER

7’den 77’ye herkesin huzurlu ve hoşça vakit geçirebileceği doğa cennetine ilgi de yoğun oluyor. Hollanda’dan izne gelip mesire alanını ziyaret edenlerden Hatice Yaman, “Buraların havası ve her şeyi çok güzeldir.

Çocukluğumuzda da gelirdik ama şimdi bakım olunca daha da güzelleşmiş. Mis gibi bir hava var çok güzel. Böyle bir güzel yerin olması bizleri mutlu etti”.

Aslen Kuyucaklı olan ve Danimarka’da yaşayan ziyaretçilerden Betül Yaman da küçüklüğünde de burayı ziyarete geldiğini söyleyerek, “Burayı yıllar sonra daha güzel olarak gördüm.

Yeni bir mesire alanı açmışlar. Sıcaktan bunalan insanlar için gerçekten görülmesi gereken bir yer.

index-002.jpg

Kahvaltı servisi harika ve herkes gelip burada vakit geçilebilir. Yiyecek içecek konusunda da birçok alternatifler var. Çok hoşumuza gitti”.

Mesire alanı ve tesislerin temizliğine değinen vatandaşlardan Hasan Tuna da, ziyaretiyle ilgili “Belediyemiz yayla turizmine kazandırılması için burada çok güzel bir tesisi yaptı.

index,.jpg

Belenova Göleti’nin kenarındaki bu tesis çok temiz bir alan. Herkesin burayı görmesini tavsiye ediyorum. Gelenlerinde bu alanı tertemiz bir şekilde bırakması bekliyoruz” diyerek görüşlerini paylaştı.

Almanya’dan izne gelen Mesut Yöntem ise vatandaş olarak yapılan faaliyetlerden memnun olduğunu belirterek, “Burayı arkadaşlardan duydum ve gezmeye görmeye geldik. Gerçekten doğasıyla manzarasıyla harika bir yer hepimiz bayıldık. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim”.

YAYLA TURİZMİNE AÇACAĞIZ

Kısa bir süre önce açılan mesire alanına yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarına vurgu yapan Kuyucak Belediye Başkanı AK Partili Metin Ertürk, “Belenova Mahallemizde ‘Saklı Cennet’ diye tabir ettiğimiz o güzel çam ormanlarının içerisindeki bir dinleme alanı oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığından yeri kiraladık ve inşaat çalışmaları başlandı. 45 gün önce de hizmete açtık. Göletle birlikte mevcut kır lokantamız 24 saat vatandaşların hizmetine açık.

Kuyucak ilçesini mahallerimizle birlikte artık turizmle tanıştırmak istiyoruz. Bölgemizde çok güzel yaylalarımız var. 

Amacımız önümüzdeki süreçte bu bölgeyi iç ve dış turizme açmaktır. Bizim tahminlerimizin üzerinde çok güzel bir ilgi var.

Hafta sonralı daha yoğun oluyor ve bazı günlerde 900 ziyaretçinin ziyaret ettiği günler oluyor.

KAYNAK: aydinhedef

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler