Aydın Doğan resmen başvurdu!

Aydın Doğan resmen başvurdu!

Doğan Holding, şirkette büyük ortak olarak kalmaya devam edecekmiş.

İş insanı Aydın Doğan’a ait Doğan Holding şirketlerinden DMC (Doğan Music Company), Türkiye’nin en büyük müzik şirketlerinden biri. En ünlü yorumcuların albümlerini yapıp dağıtıyor.

Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan, Ayşegül Aldinç, Aleyna Tilki, Demet Akalın, Ebru Yaşar, Mustafa Sandal, Emre Aydın, Fatih Ürek, Aydın, Fatih Erkoç, Gülben Ergen, Gülşen, Murat Boz, Kenan Doğulu, Kubat, Mabel Matiz, Mazhar-Fuat-Özkan, Nilüfer, Nazan Öncel, Mustafa Ceceli, Seda Sayan, Sibel Can, Volkan Konak…  

Liste oldukça uzun. Buraya sadece gözümüze ilk takılanları yazdık. Doğan Holding nisan ayında KAP’a yaptığı açıklama ile Paris merkezli dijital müzik platformu Believe’nin Doğan Müzik Yapım ve Ticaret A.Ş.’ye ortak olacağını duyurmuştu.  

Kanuni işlemler de bu duyuru sonrasında başlatılmıştı. Öğrendiğimize göre Doğan Holding, şirkette büyük ortak olarak kalmaya devam edecekmiş.  

Geçen hafta taraflar Rekabet Kurulu’na resmen müracaat etmiş. Rekabet Kurulu’nun onayı gerçekleşirse işlemler Haziran ayında tamamlanacakmış.

Believe Grubu, bağımsız sanatçıların ve yapım şirketlerinin ürünlerini dünya çapında yasal müzik platformlarında dağıtmalarını ve tanıtmalarını sağlamak için müzik ve internet uzmanları tarafından 2005’te Paris'te kuruldu.

45 ülkede 1.300'den fazla çalışanı var. 2000’de kurulan müzik prodüksiyon ve dağıtım şirketi DMC ise birçok müzik şirketinin dijital ve fiziki dağıtımını yaparken, kendi bünyesinde de çeşitli sanatçı ve gruplarla çalışıyor. Bakalım iki grubun ortaklığı müzik dünyasını nasıl etkileyecek?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler