AYDIN'DA BİR SKANDAL DAHA! AK PARTİLİ VEKİLDEN ŞOK SÖZLER

AYDIN'DA BİR SKANDAL DAHA! AK PARTİLİ VEKİLDEN ŞOK SÖZLER

Geçtiğimiz gün AK Parti Efeler İlçe Teşkilatını ziyaret eden AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in, parti içi istişare toplantısına, AK Parti Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçio

AK Parti Efeler İlçe Teşkilatında geçtiğimiz gün gerçekleşen parti içi istişare toplantısında kürsüden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'na attığı omuz üzerinden konuşma yapan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'in  kadına şiddet içeren ifadelerle olayı savunması şok etkisi yarattı. 

"AYAĞIMIN ALTINA ALIRDIM..."

Parti içi kulislerden edinilen bilgilere göre, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) akademik yıl açılış töreninde, AK Parti Aydın Milletvekili Savaş'ın Çerçioğlu'na protokolde yer alabilmek için omuz atmasını kadına şiddet içeren ifadelerle savunan AK Parti Aydın Milletvekili Erim, toplantıda hazır bulunan Partili kadınların tepkileri üzerine çekti. Kürsüde gerçekleştirdiği konuşmasında, Mustafa Savaş'ın çok naif ve kibar bir insan olduğunu savunarak Çerçioğlu'na hakaretvari ve kadına şiddet içeren ifadelerle yüklenen Erim, "Ben Mustafa Savaş'ın yerinde olsaydım, o kadına tekme tokat girer ayağımın altına alırdım. Dua etsin orada ben yoktum" sözleri salonda buz gibi bir hava estirdi. Konuşmasını bazı kadın partilerinin homurdanması üzerine kısa kesmek zorunda kalan Erim, parti içi kulislerde dillendirilen ifadelere göre, AKP Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz'un uyarısı üzerine, AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı tarafından toplantı salonundan dışarı çıkarıldı. Posacı Erim'e konuşmasının doğru olmadığını ifade ederek, "Bu tür ifadeler parti teşkilatımızı ve bizleri zor durumda bırakır. Daha dikkatli bir üslupla konuşalım. Konuşmanız partimizin kadına bakış açısına da uygun değil, bizi yıpratır" dediği öğrenildi. Bazı kadın partililerle tartıştığı öğrenilen Erim'in öfkesine anlam verilemezken, yaşanan olay AK Parti kulislerinde deprem etkisi yarattı. 

Aydın Milletvekili Savaş'ın Kadın Büyükşehir Belediye Başkanı  Çerçioğlu'na attığı omuz sonrasında aynı ilin Milletvekili olan Erim' in kadına şiddet içeren ifadelerle konuya müdahil olmasının yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceği ve AKP'yi zor durumda bırakacağa benziyor. 

Kaynak: Hasan Kadife / GazeteAydın

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler