Avukatın Etek Boyuna Karışan Hakime Soruşturma Açıldı

Avukatın Etek Boyuna Karışan Hakime Soruşturma Açıldı

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hâkimi Mehmet Yoylu hakkında soruşturma başlattı.

Kartal Anadolu Adliyesi, 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmaya erkek hakimin, bayan avukatın mini eteğine verdiği tepki damga vurdu.

Tutanaklara da yansıyan olayda; Bayan Avukat Tuğçe Çetin beyanda bulunacağı esnada, mahkeme hakimi Mehmet Yoylu, avukatın etek boyunun 15 santimetre yukarda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı davrandığını savundu.

Mahkeme hakimi bununla da yetinmeyerek, davacı avukatı Dorukcan Davutoğlu’na, meslektaşının etek boyu hakkında fikrini sordu. Davalı avukatı Davutoğlu ise, Özgürlük alanı ile ilgilidir. Müdahale edilmemesi gerekir.

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜNÜ SALONA ÇAĞIRDI

Hakim daha sonra adliyenin yazı işleri müdürünü duruşma salonuna çağırdı ve ona da etek hakkında fikrini sordu.

ETEĞİN FOTOĞRAFININ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Mahkeme hakimi, avukatın etek boyunun çok kısa olduğunu ve yanlış anlaşılmaya vesile olmaması için avukatın etek boyunun fotoğraflanmasını istedi. Avukat Tuğçe Çetin ise bunu reddetti. Tüm bu ifadeler ise tutanağa geçti.

Olayın ardından İstanbul Barosu’na bağlı avukatlar Kartal Adliyesi’ne akın etti. Duruma tepki gösteren avukatlar adliye koridorlarını doldurunca, başsavcılığın talimatı ile adliyede görülecek olan duruşmalara ara verildi.

Saat 13:30 sıralarında ise İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu avukatlarla birlikte adliyeye geldi.

Hakim Mehmet Yoylu’nun yönettiği duruşmaya katılan Durakoğlu ve avukatlar, attıkları sloganlarla hakimi protetesto ettiler. Avukat ordusunun adliyedeki bekleyişi sürüyor.

HSK HAKİM HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz’ın söz konusu hakim hakkında soruşturma izni verildiğini bildirildi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, “İstanbul İş Mahkemesi hakiminin, mini etekle duruşmaya gelen avukata tepki gösterdiğine” ilişkin haberlerin basında yer alması üzerine, resen harakete geçildiğini ve inceleme başlatıldığını belirtti. İnceleme sonucu, İstanbul İş Mahkemesi hakimi hakkında soruşturma izni verildiğini aktaran Yılmaz, konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

BAROLAR BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Birliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesinde üzücü bir olay yaşanmıştır.

Mahkemenin hakimi, bir kadın avukatın kıyafetine karışmıştır. Yetkisini kötüye kullanmıştır. Mahkemesini küçük düşürmüştür. Aynı zamanda meslektaşımızı bu şekilde baskı altına almış ve taciz etmiştir.

Yargılama yaptığı işi bırakıp, meslektaşımızı kılığı kiyafeti yüzünden yargılamaya kalkışmıştır. Hatta fotoğrafını çekmeye teşebbüs etmiştir.

Bu hakim daha önce Balıkesir'de bir meslektaşımıza kürsüden hakaret edip onu darp etmiş olan bir kişidir.

Sorunludur. Bugün yaşanan olay bu kişinin hakimlik görevine o olaydan sonra devam ettirilmiş olmasının sonucudur.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu tarafından derhal HSK ile görüşülmüştür. HSK, hakim hakkında şu an itibariyle soruşturma açmıştır.

Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Kuşkusuz bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler