Avrupa'dan Kavala için yaptırım kararı çıkmadı

Avrupa'dan Kavala için yaptırım kararı çıkmadı

Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından 10 Aralık 2019 tarihinde açıklanan kararın uygulanma süreci, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından bu hafta Strasbourg'da bir kez daha ele alındı.

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından 10 Aralık 2019 tarihinde açıklanan kararın uygulanma süreci, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından bu hafta Strasbourg'da bir kez daha ele alındı.

Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin hak ihlali kararı veren ve Kavala'nın serbest bırakılmasını talep eden AİHM'nin kararını uygulamayan Türkiye, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin denetimine girmişti. AİHM kararı gereği Kavala'nın "derhal serbest bırakılması" için Ankara'ya yeniden çağrıda bulunan ve diyalog vurgusu yapan Komite, Ankara'ya yönelik bir yaptırım kararı almadı.

Komite, Kavala'nın avukatları ve kimi uluslararası sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Kavala dosyasında devreye girmesi için yaptıkları çağrılara da olumlu yanıt vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler