Avrupa size SELAM duracak! Türkiye, EURO 2020'yi garantiledi!

Avrupa size SELAM duracak! Türkiye, EURO 2020'yi garantiledi!

A Milli Futbol Takımımız, İzlanda ile 0-0 berabere kalarak EURO 2020'yi garantiledi.

H Grubu'nda oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 19 puan toplayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, bugün İzlanda ile karşı karşıya geldi.

Mücadele saat 20:00'da başladı ve TRT1 ekranlarında canlı olarak yayınlandı.

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. hafta maçında İzlanda ile 0-0 berabere kalarak, şampiyonaya katılmayı garantiledi.

Türkiye'nin ilk 11'i şöyle:

  • Mert Günok, Umut, Merih, Çağlar, Zeki, Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, Cengiz Ünder, Okay, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz.

İzlanda'nın ilk 11'i ise şöyle:

  • Halldorsson, Palsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Bödvarsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnason, Traustason, Sigthorsson, Finnbogason.

İzlanda milli marşı ıslıklandı

Türk Telekom Stadı'nda gerçekleşen müsabaka öncesinde İzlanda milli marşı ıslıklandı.

İki takım, 10 Haziran'da İzlanda'da karşı karşıya gelmişti. Keflavik Havalimanı'na giden Türkiye A Milli Futbol Takımı kafilesi, burada üç saat bekletilmişti. Bu sırada bir kişi de, futbolcu Emre Belözoğlu'na mikrofon yerine tuvalet fırçası uzatmıştı.

Erdoğan da maçı izleyenler arasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye - İzlanda maçını izlemek üzere Türk Telekom Stadı'na gitti. Erdoğan'ı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz karşıladı.

Karşılaşmayı ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da tribünden izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler