Avrupa Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası Temmuz toplantısında faizlerde değişikliğe gitmedi, pandemi tahvil alım programını 1.35 trilyon Euro seviyesinde tuttu

Avrupa Merkez Bankası koronavirüs pandemisinin şimdilik kontrol altında olması ve karantinaların sona ermesi nedeniyle bugünkü toplantıda yeni bir adım atmadı.

Banka bugünkü toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. AMB politika faizini % 0'da, marjinal fonlama faizini % 0.25, mevduat faizini de eksi % 0.5'te tuttu.

AMB, geçen ayki toplantısında Pandemik Acil Satın Alma Programı'nı (PEPP) 600 milyar euro artırmış, varlık alım programı böylece 1.35 trilyon euroya yükselmişti.

AMB bu sene pandemi nedeniyle son projeksiyonlarında Euro Bölgesi'nde yüzde 8.7'lik daralma öngörmüştü. IMF tahminlerine göre ise bu sene yüzde 10.2 daralma olacak.

Bölgede son gelen veriler ekonomide toparlanma sinyalleri verse de bazı yetkililer toparlanmanın hızı konusunda endişeli.. Isabel Schnabel ve Luis de Guindos gibi Yönetim Kurulu Üyeleri ise bu sene yavaşlamanın tahminlerden daha az olacağını belirtiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler