ATEŞ HATTI GÜNLERİ..

Sevgili okuyucularım TÜRKİYE ve TÜRK MİLLETİ olarak büyük bir felaketin içinden geçiyoruz.

Bizzat canlı olarak günlerce yaşadığım bu felaketin ayrıntılarını anlatatıcam, halada sahada ne olduğunu yerinden kaleme alıyorum.

Geçtiğimiz Cuma günü BODRUM ilçemiz MUMCULAR mevkiinde başlayan ORMAN yangını hızlı bir şekilde Yeniköy istikametinden sahile doğru YUKARI MAZI,AŞŞAĞI MAZI köylerine doğru rüzgarın hızı ile yangın yayılmaya başladı.

Cumartesi günü akşama doğru AŞAĞI MAZI köyüne ulaşan ORMAN yangını devletimiz tarafından verilen acil tahliye kararı ile YUKARI MAZI ve AŞŞAĞI MAZI köy halkı ve turistler HURMA SAHİLİNDE rıhtım etrafındaki tekneler ile tahliye edilmeye başlandı.

Tahliye için rıhtım mevkiine gittiğimde AŞŞAĞI MAZI dağlarının en tepesi muazzam bir şekilde yanıyordu.

Gece tahliye olmaktan vazgeçtim sahilde dağları görüceğimiz bir şekilde oturarak yangını seyrettik.

Sabah 6.30 civarında ORMAN BAKANLIĞIMIZIN üç adet RUS yapısı helikopteri gelerek yangına müdahale etti ve saat 9 SULARINDA YANGINI söndürdü büyük ölçüde çok az dağlarda küçük öbek öbek ateş kaldı.

Kaldığım yere gittim iki saat uyuduktan sonra bir kalktım ortalık cehennem.

Yangın tekrar tüm sahil kesimine ulaşmış artık yangınla aramızda sadece beş on metre var.

En yakınımdaki rıhtıma gittim son bir tekne kıçtan kara yelkenliyi yanaştırmış bazı vatandaşlarımızı son kalanları almış.

Tekne sahibi  avukat beyefendi  zarif eşi  ve  kaptanları   bizi aldı, sonra  sahilde kısa mesafede  açılarak  uzaklaştık.

Yanan HURMA SAHİLİNİ ve ormanları görünce o esnada ŞEYTANIN YÜZÜNÜ inanın ormanın içinden ateşlerin arasından  yakıp yıkmak için o öfkeli saldırı halini ruhumda ve gözlerimin önünde hissettim.

Kaptanımız yavaş yavaş motor gücü ile çökertmeye bizi ulaştırmaya çalışırken yangın karadan bizi aynı hızla takip ediyor, çökertme koyuna ulaştığımızda öğrendik orası içinde tahliye kararı verilmiş.

Teknemiz bir ilerde ören termik santralimizin dinlenme tesislerine bizi indirdi.

Termik santral yetkililerimiz muhteşem bir organizasyon ile bizi karşıladılar.

Her türlü imkanı sağladılar yiyecek içecek ve ulaşım olarak.

Ben kendi imkanlarımla hemen MİLAS  ilçemize sonra BODRUM ilçemize geçiş yaptım.

Kendi imkanlarımla bir lüks butik hotel yerleştim.Sabah kalktığımda otelin kahvaltı salonunda bir baktım MAZI köyünden bazı tanıdıklar çok şaşırdım.

Durumu öğrendim BODRUM OTELCİLER birliği afet zedelere tüm imkanlarını konaklama ve tam pansiyon olarak ücretsiz tahsis etmişler.

Beni bu kapsama aldılar konaklama günü üç günle bitti ben ekstra olarak iki gece daha  kalarak ücretini ödeyerek kötü zamanla gelen tatil fırsatını biraz uzattım.

Buraya kadar yaşadıklarım, bundan sonrası gördüklerim sahanın her yerinde.

Arkadaşlar olayın ilk anından itibaren KAHRAMAN ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ personelinden elektirik ,su ,güvenlik güçlerimizin tamamı ,SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI tüm özel sektör firmaları,ulaştırma şirketleri aklınıza gelecek tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ve en büyük TÜRK MİLLETİ ölümüne verdikleri halen devam eden mücadelede İNSANLIK EFSANESİ yarattılar.

ATATÜRKÜN büyük nutkunda TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR,ÇALIŞKANDIR,SAĞLAMDIR kelimeleri kulaklarımda, yanan ağaçların görüntüleri gözümde yaş oldu.

Bu yazımı kaleme alırken yangın belirli bölgelerde devam ediyor tüm anlattığım yapılar canla başla çalışıyor.

Burda tüm illerimizden itfaiye araçları var memleketim KONYA,KARAMAN itfaiyesinin araçları diğer illerden gelenlerle birlikte yangın söndürme faaliyetine devam ediyor.

Şimdi bir uzman olarak hep derdim 1990 lı yılların başından beri.

Gerçek bir  AFETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE bağlı bir HAVA İTFAİYE gurup komutanlığımız olsun.

Bu bizim için hayati bir konu fakat bunu ilk yabancı dostlar ile görüşmemden sonra bir çok yerde anlatsamda, maalesef bu ülkemde gerçekleşmedi kalıcı bir çözüm olarak.

Bu nasıl yapılır kısa anlatım, TÜRKİYENİN özellikle ORMAN,SANAYİ ve diğer yangın çeşit ve olasılıklarına göre bir HAVA İTFAİYE meydanı  fizibilitesi yapılmış en uygun bölgede inşa edilir.

Bu hava meydanının ara istasyon meydanları ve helikopter pistleri oluşturulur.

Özellikle amfibi itfaiye uçakları ve helikopter filosu ile donatılır.

Bu işler kiralama organizasyonundan çıkartılır ülkemizin gerçek bize ait olan bir kurumu olarak kötü günlerimizde bize en iyi hizmeti sunar.

Bu konuda RUS  havacılık şirketler önceliğiniz olsun zaten ağırlıklı kiralamayı onlardan  yapıyoruz, arkasından THK(TÜRK HAVA KURUMU) hangarlarında yatan KANADA FİRMASI olan BOMBARDİAR havacılık şirketini tercih edebilirsiniz.

Büyük yangınlarda HAVADAN müdahale olmazsa olmazımız.

Tabi birde bu felaketlerin kirli boyutu var uluslararasına uzanan bir taş ile on kuş vurmanın TÜRKİYE CUMHURİYETİ bekası ile nasıl oynarım diyen kirli emelleri artık top ten yapmış yapılar.

Yangınlar olmadan  twiter’da paylaşım yapanlar,canlı yayında konuşanlar vesaire.

Ağlarken mahfilinde rahmetli ağbileri gibi önden ağlayıp arkadan gülen ülkesine düşman yapılar.

Bu ülkenin sokaktaki insanlarının hepsi KAHRAMAN ama yıllardır çeşitli oyunlarla birbirine düşürüldü,iyi niyeti hep sömürüldü kandırıldı.

Bu kötülükleri yapan gücünü ŞEYTAN dan alıyor ama YENİLECEĞİ günde olucaktır.

AFET İŞLERİ BAKANLIĞI kurmamız bunu  tam donanımlı çağın şartlarında yapmalıyız.

TÜRK MİLLETİNE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN.SAHADA CANINI, KANINI,TERİNİ hiç karşılıksız koyan herkese müteşekkiriz.

SAYGILARIMLA,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.