Artan maliyetler yüzünden boş baklava satılıyor!

Artan maliyetler yüzünden boş baklava satılıyor!

Maliyetleri artan tatlıcılar, düşen satışlarını kurtarmak için kendince çözüm üretmeye başladı. Bir tatlıcı hem alım gücü düşen vatandaşların alabilmesi için hem de satışlarını artırmak amacıyla içinde herhangi bir malzeme bulunmayan "boş baklava" yaptı.

Son dönemde yaşanan hayat pahalılığı hem esnafı hem de vatandaşı canından bezdirdi. Gıdadan giyime, enerjiden akaryakıta kadar birçok ürünün fiyatı fahiş şekilde arttı. Bu durum alım gücünü düşürürken, maliyeti artan esnafın da satışını düşürdü. Hal böyle olunca da esnaf kendince farklı çözümler üretmeye başladı. Bunun son örneği ise bir tatlıcıdan geldi.

"BOŞ BAKLAVA" ÜRETİLDİ

Hem maliyetlerin hem de ceviz ve fıstık gibi tatlı yapımında kullanılan kuruyemiş ürünlerinin fiyatının artmasının ardından, içinde herhangi bir ürünün olmadığı "boş baklava" üretildi.

Artan maliyetler bunu da yaptırdı! Tatlıcılar, içinde herhangi bir malzeme olmayan 'boş baklava' satmaya başladı

KİLOSU 19.90'DAN SATILIYOR

Sosyal medyada elden ele dolaşan fotoğrafa göre, boş baklavanın kilosu 19.90'dan satılıyor. Boş baklavaya ilgi de az değil. Esnaf, bu yöntemle birlikte düşen satışları bir nebze olsun hareketlendirmeyi düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler