Arınç Yeni Parti mi Kuruyor?

Arınç Yeni Parti mi Kuruyor?

Bülent Arınç'ın istifasının ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Arınç'ın yeni bir siyasi parti kurma konusunda karar verdiği öne sürüldü

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi. Arınç stifa açıklamasında, “Hayatım boyunca doğru söz, doğru ilke, dürüstlük ve vicdanımın sesi rehberim oldu. Bu yüzden çok bedel ödedim ama bundan asla vazgeçmedim. Bundan sonra da vazgeçmeyeceğim” dedi.

Erdoğan ile 'helalleştiğini' belirten Arınç'ın istifası sonrası Ankara kulisleri de birden hareketlendi. Arınç'ın yeni bir siyasi parti kurma konusunda karar verdiği ve bu konuda en büyük destekçilerinin de reform tartışmalarında aynı ekranı paylaştığı eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek olduğu konuşuluyor. 

'İHANET'E TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Babacan ve Davutoğlu'nun parti kurmalarına, AKP'den bazı isimler 'hain' damgası yakıştırırken, Bülent Arınç bu duruma tepki göstermişti. 

“Babacan ve Davutoğlu, Erdoğan’a ihanet mi etti?” sorusunu yanıtlayan Arınç, “Hayır. Buna 'hain' diyenler aslında bu partilerin kurulmasına giden süreçte sürekli bu tür çirkin sözlerle ve yaklaşımlarla bu insanları partiden uzaklaştırmaya çalışanlardır. 'İhanet' kelimesi öyle gelişigüzel kullanılmaz. Bu kadar çok kullanılırsa o zaman tükenir” dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın katıldığı bir televizyon programında iş insanı Osman Kavala ve Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiği yönündeki açıklamasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isim vermeden sert tepki göstermişti. Erdoğan, Arınç’ın açıklamalarını “Fitne ateşi” olarak değerlendirerek, “Hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile, hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez” demişti. Arınç’tan Erdoğan’ın sözlerine “Beni çok rencide etti” yanıtı gelmişti.

“AK PARTİ'NİN YANLIŞLARINI SÖYLEYEREK BİR PARTİ KURUYORLAR”

Gelecek ve DEVA Partilerinin daha önce AKP'den ayrılan siyasetçiler tarafından kurulan partilerden farklı olduğunu dile getiren Arınç, şunları kaydetti:


* Hiçbirisinin sivrisinek ısırığı kadar Ak Parti'ye zararı olmadı. Şimdi farklı. Şimdi iki tane Ak Parti'de Başbakanlık yapmış, Başbakan yardımcılığı yapmış, başarılarıyla, başarısızlıklarıyla hükümetin içerisinde takdir görmüş, yer edinmiş insanlar Ak Parti'nin yanlışlarını söyleyerek bir parti kuruyorlar.

* Ben taa baştan söyledim. Yaptıklarının yanlış olduklarını düşünüyorum. Ben Erbakan'dan 4 saat konuşarak ayrıldım. Elini öptüm, kucakladı beni” açıklamasında bulundu.

“BANA HAKKINI HELAL ETTİĞİNİ BİLİYORUM”

Arınç, Refah Partisi'nden ayrılış sürecine de değinerek Erbakan’la yaptığı konuşmayı ise şöyle anlattı;

* ‘Muhterem hocam 4 defa partimiz kapatıldı. Biz bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Bu siyasi yolla, bu üslupla biz yine kapatılırız ve hizmet edemeyiz. Kusura bakmayın, biz Tayyip Erdoğan Bey, Abdullah Bey ve diğer arkadaşlarla yine asli prensiplerimize sadık kalacağız, bize öğrettiklerinizi çok iyi biliyoruz. Ama bu ülkeye hizmet etmek için daha ciddi, daha kararlı, daha cesur, daha ilkeli siyaset yapacağız' dedik, ‘Allahaısmarladık' dedik. Ben, bana hakkını helal ettiğini biliyorum.
 

Erdoğan'dan Arınç'ın Açıklamalarına TepkiErdoğan'dan Arınç'ın Açıklamalarına Tepki

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler