ANTİVİRÜS VE BİLGİSAYAR GÜVENLİĞİ YAZILIMLARI ÜRETİCİSİ MCAFEE, ADVENT INTERNATIONAL ŞİRKETİNE 14 MİLYAR DOLARA SATILDI

ANTİVİRÜS VE BİLGİSAYAR GÜVENLİĞİ YAZILIMLARI ÜRETİCİSİ MCAFEE, ADVENT INTERNATIONAL ŞİRKETİNE 14 MİLYAR DOLARA SATILDI

Antivirüs ve bilgisayar güvenliği yazılımları üreticisi McAfee, geçmiş satışlarını geride bırakacak rekor bir fiyata satıldı.

Güvenlik yazılımı şirketi McAfee, 1987 yılında John McAfee tarafından kuruldu. Bilgisayar ve antivirüs programlarıyla tanınan kuruluş, 2010 yılında Intel‘e 7.68 milyar dolara satıldı. Ardından Intel, McAfee adını kullanımdan kaldırdığını ve Intel Security olarak yeniden markalaştırdığını duyurdu.

Daha sonra McAfee, halka açık borsaya geri döndü. Temmuz ayında yaptığı açıklamadaysa, şirketin girişimle alakalı bölümlerinin özel sermaye şirketi Symphony Technology Group‘a 4 milyar dolara satıldığını söyledi. Daha sonrasındaysa, artık tamamen tüketici siber güvenliğinde yoluna devam etmek istediğini söyledi.

McAfee, 14 milyar dolara satıldı!

McAfee bugün yaptığı açıklamada, Permira Advisers ve Crosspoint Capital ortaklı Advent International şirketine 14 milyar dolara satıldığını açıkladı. Yapılan anlaşma gereğince, 2022’nin ilk iki çeyreği içerisinde şirketin el değiştirilmesine karar verildiği belirtildi.

Pek çok kişi şirketin, Intel ve Symphony Technology Group‘la yaptığı anlaşmalardan sonra büyük ölçüde kan kaybettiğini düşünüyordu. Ancak yapılan son satışla birlikte McAfee herkesi adeta ters köşeye yatırdı. Yatırım uzmanları da bu görüşle katılarak, şirketin geçmiş satışlarıyla birlikte getirdiği karın 20 milyar doları geçtiğini belirtiyor.

Şirketin kurucusu John McAfee, kripto para dolandırıcılığına mı karıştı?

1987’de McAfee Associates yazılım şirketini kuran John McAfee, 1994 yılında istifasını verene kadar İlk ticari antivirüs yazılımının yaratıcısı olarak anılıyordu. Daha sonraki dönemdeyse McAfee’nin kişisel serveti 2007-2008 finansal krizinde zarar etmeden önce 100 milyon dolarla zirveye ulaştı.

Sonraki yıllarda yaşadığı zararı telafi etmeye çalışarak kripto paralar ile ilgilenmeye başlayan McAfee, 11 Nisan 2020‘de Proof of Stake algoritmasını kullanan Ghost adında gizlilik odaklı bir kripto para birimi geliştirmeye başladığını duyurdu.

Fakat proje hayata geçtikten kısa bir süre sonra John McAfee projeden ayrıldığını açıkladı. 6 Ekim 2020 tarihinde de kripto para dolandırıcılığı suçundan tutuklandı. McAfee, ABD‘ye iadesinin onaylanmasının ardından 23 Haziran 2021‘de İspanya‘nın Barcelona şehrinde yattığı hapishane intihar ederek yaşamına son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler