Ankara'nın metro ihalesini İBB kazandı

Ankara'nın metro ihalesini İBB kazandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mamak'ı AŞTİ ile Dikimevi arasında çalışan Ankaray'a bağlayacak metro hattı projesinin ihalesini, İBB iştiraki Metro A.Ş. kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'te raylı sistem ağının genişlemesi için düğmeye bastı. Mamak'ı AŞTİ ile Dikimevi arasında çalışan Ankaray hattına bağlayacak 7,4 kilometrelik hafif raylı sistem hattı proje ihalesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul Ticaret ve Sanayi A.Ş. kazandı. ABB ihalesini İBB iştiraki olan Metro A.Ş.’nin kazanması, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun dayanışma içinde olduğu görüntüsünü ortaya çıkardı.

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yeni hat projesi için ilk imzalar atıldı. ABB Başkanı Yavaş, Mamak ilçesini AŞTİ ve Dikimevi arasında hizmet veren ANKARAY hattına bağlayacak 7,4 kilometrelik Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem (HRS) Hattı Projesi’nin “Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri” için İBB iştiraki Metro İstanbul Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile sözleşmeyi imzaladı.

İmza törenine, Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, İBB iştiraki Metro İstanbul Ticaret ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Özgür Özsoy ile Genel Müdür Yarımcısı M. Fatih Gültekin katıldı.

YAVAŞ: METROYU DÖNEMİMDE BİTİRMEK İSTİYORUM

Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem (HRS) hattı projesinin 8 ay içerisinde tamamlanması planlanırken, Başkan Yavaş, firmadan teslim süresini öne çekmelerini isterken İstanbul’un dışında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de teknik destek vereceğini şu şekilde anlattı:

“Metroyu dönemimde bitirmek istiyorum. İsteriz ki dönemimizde metroyu açalım. Proje süresi de uzun olmuş, biraz daha öne çekebilirsek en büyük istirhamım o olur. Biz açık ihale yapacağız, ama ihalenin tekniği konusunda teknik destek istiyoruz İstanbul’dan, İzmir de destek verecek. Amacımız projenin mümkün olan en kısa zamanda yapılması. Ona da biz elimizden gelen desteği vereceğiz.”     

Dikimevi-Natoyolu HRS hattı projesini 8 ayda tamamlamayı planladıklarını belirten Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Özgür Özsoy, Başkan Yavaş’ın bu çağrısı üzerine süreyi kısaltacakları sözünü verdi.

MAMAKLILARA MÜJDE VERDİ

Sosyal medya hesapları üzerinden de açıklamalarda bulunan Başkan Yavaş, 7,4 kilometre uzunluğundaki 8 ayrı istasyondan oluşacak raylı sistem ile ilgili olarak Mamaklılar’a da şu mesajı verdi:

“Sevgili Mamaklı hemşehrim, biz bu şehre bir günde metro gelmeyeceğini biliyorduk, ama adalet bir günde gelebilirdi. Biz adil olmayı seçtik. 7,4 km’lik Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesinde imzamızı atıp projenin hızlandırılmasının sözünü aldık. Size müjdem olsun.” 

İMAMOĞLU DA TWITTER HESABINDAN DUYURDU

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara için bu projeyi en hızlıca tamamlayacağız" dedi.

İmamoğlu'nun o tweeti:

İBB iştirakimiz Metro İstanbul, 7,4 km'lik Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistemler projesi ihalesini kazandı. Tecrübesini Türkiye’ye yansıtan çalışma arkadaşlarımı tebrik eder, Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara için bu önemli projeyi hızlıca tamamlayacağımızı müjdeleriz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler