Ankara Kalesi Cumhuriyet’i böyle kutladı!

Ankara Kalesi Cumhuriyet’i böyle kutladı!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Antalya'daki Patara Antik Kenti meclis binasındaki konser 19:23'te İstiklal Marşı ile gerçekleşirken Ankara Kalesi'nde ışıklandırma göz kamaştırıcıydı.

29 Ekim dolayısıyla Ankara Kalesi "Cumhuriyeti Böyle Karşıladı" dedirtti.

 

19 Ocak 2020'de Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamayla, şehrin tanıtımı ve turizme katkı amacıyla hayata geçirilecek proje kapsamında, Ankara Kalesi'nin iç ve dış surlarında renkli ışıklandırma, korkuluk ve çevre düzenlemesi yapılma kararı alınmıştı.

2013-11-29serdem19745847511d72c4f21.jpg

Kalenin tam olarak yapılış tarihi bilinmemekle birlikte Osmanlı İmparatorluğundan ve Selçuklulardan daha önce yapıldığı bilinmektedir. Kale içerisinde bulunan eserlere bakıldığında, kalenin Roma ve Bizans döneminde yapılmış olabileceği de söylenmektedir. Bazı kaynaklara göre Eti Türkleri burada bir askeri garnizon bulunduruyorlardı. Kale üzerinde tuğladan örme bazı kısımlar, kalenin ilk temelinin Etiler tarafından atılmış olması ihtimalini de ortaya atmaktadır. Yalnız, kesin olarak bilinen gerçek, Eti, Frikya, Lidya, Med, İran, Bizans, Arap, Selçuklu ve Osmanlı devirlerinde kalenin veya şehrin kullanıldığıdır.

Tarih boyunca farklı medeniyetlerin başkenti olan Ankara’da kalenin hem yerleşim hem de savunma amaçlı kullanılması sebebi ile hemen hemen her dönemde bakım ve onarımının yapılmış olması günümüze kadar ulaşmasına sebep olmuştur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler