Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

ANİDEN DÖNER VE KENDİNİ SOKAR

Akrep’in özelliğidir bu. Nedeni bilinmez. Karnı toktur. Deniz kenarındadır. Mutludur yani bir yerde. Fakat bir anda kafası birşeye bozulur ,birdenbire döner ve kendini sokar. Sonrası acı içinde kıvranma ve ölüm.

Zerrin Özer Akrep burcu. Ve akrebin saydığımız özelliklerini taşıyor. Oradan oraya koşturup konserler verirken ,listelerin başında yer alan yapıtları peynir ekmek gibi satarken bir bakıyorsunuz skandallarla gündeme gelmiş. Hastalıklarla uğraşıyor. Birliktelikler, bir gün süren evlilikler, duygusal çöküntüler, kaçışlar..

Zerrin 70 li yılların başında giriyor müzik dünyasına. Popstar vari bir yarışmayı o yıllarda TRT yapıyor. “Söyler misin?” adında. Söylüyor tabii ki. Ve bugün bile mikrofonsuz söylediğinde şehrin öbür yakasından duyulan güçlü sesi ve yorumuyla kazanıyor yarışmayı. İlk 45 liğindeki şarkı “Bizler ve Sizler”. “Ne biçim dünya bu haykırmak istiyorum”dizeleri ona ait.

Şarkıcı Tülay Özer’in kardeşi. 1962 Ankara doğumlu. Sanatçı dikkati çekince dönemin en parlak gruplarından İstanbul Gelişim’in vokalistlerinden biri oluyor. Bugün de söylemekten zevk aldığı jazz ve blues şarkıları seslendiriyor.

Şişmanlığı ile kendini Janis Joplin’e benzetip onun kopyası olarak sahneye çıktığında tanıdım Zerrin’i. Tel çerçeveli gözlükleri vardı çoğunlukla İspanyol paça pantolonlar giyerdi. Her işini kendisi görürdü. Ekibi falan hak getire. Arada sırada gelir ağlardı. Neden mi? Onun ağlaması için önemli bir neden olması gerekmiyordu. “Allahım ne kadar güzel bir yer”diye de ağlayabilirdi. Unutamadığım gözyaşları ise Yasemin’in Penceresi programında “Bana ilk plağımı yaparken plakçım tecavüz etti” itirafından sonraki hıçkırıklarıdır.

“Yaşadığım tecavüz olayını kimselere anlatamadım, benim bu durumu anlatmam 10 sene kadar sürdü. Üstümde 180 kilo bir adam. Bağırıyorum, ben onu hayatımda en yakın abim biliyorum. Ben o zaman başkasına aşığım ve bir tek ona anlatabiliyorum.Geceleri hep yorganı kafama çekip ağladım. Çünkü kendi kendime dedim ki, eğer ablam böyle bir şeyi duyarsa gider o adamı vurur, annem de kalp krizinden ölür ve benim ailem dağılır. Bunları hep sineye çektim ve bence hayatımın en büyük yanlışını yaptım. Çünkü eğer o zaman bu durumu açıklasaydım o insan da ceza görürdü. Ama ailenizden korkuyorsunuz, sanki kendiniz suç işlemiş gibi. Bir de ben o insanla çalışmak zorundaydım. Yani çok garip ama ben insan hayatında çok büyük tekamüllere yol açan şeyler yaşadım. Hakikaten de yaşadığım hiçbir şeyi atlatmış değilim ve de atlatmış sayılmayacağım. Bu yaşıma kadar hiç kimseye beddua etmedim ama; o insanı da yaradanımaemanet ettim.” diyen sanatçı tecavüz eden plakçının Ümit Güner olduğunu daha sonra açıkladı.

80 sonrası arabesk günler. Zerrin o dönem çoğu popçu gibi piyasadan çekilmedi. İyi bir destek buldu kendisine. Arabeskin ünlü sesi Hakkı Bulut eli yüzü düzgün şarkılar yapmasına yardımcı oldu. Furyayı zararsız hatta karlı kapattı sanatçı. “Gönül” yapıtıyla altın plak bile aldı.Buarada listelerde yine 1 numaradır. Ama yine mutsuzdur.

“Mazoşistim galiba. Mutsuz olmaktan mutluluk duyuyorum. İnsanlar Zerrin Özer sürekli neden mutsuz diyebilirler. Desinler. Kaybedecek birşeyim yok ki” diyor.

Senin olmayabilir ama bizim böyle bir sesi kaybetme lüksümüz yok sevgili Zerrin. Ve insanın aklı almıyor akrep gibi davranmasını. Müzik yaşamını özel yaşamına kurban etmede üstüne yok. “Böyle gırtlak kimde var?”diye düşünmeyen biri. “Ölürüm ben sana”yapıtındasözleriyle yanıt veriyor bizim gibi eleştirenlere..

“Acımı da çekerim,kahrolurum.Sefamı da sürerim,mestolurum”

Sanatçı 23 Haziran 2022'da sosyal medya hesabından müziği bıraktığını açıkladı ancak daha sonra yine sosyal medyada müziğe geri döndüğünü açıkladı ve "Can Hüseyin" isimli şarkısını çıkardı. Sarayın şarkıcısı lafına çok bozuluyor..

“Rahatım. Huzurluyum. Mutluyum. Neden bunu yaptıklarını anlamıyorum. Bir dönem ölüm tehditleri bile aldım. Ben Türkiye’de Zülfikar kolye takan ilk insanım. Kültürümle hep gurur duydum. Ama sırf Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seviyorum, TRT’de program yapıyorum diye de kimse bana bunu reva göremez. Bir kere ben o insanı her yönüyle tanıyorum. Haksızlıklara, adaletsizliğe tahammülüm yok. Sevemez miyim ya! Kime ne?”

Zerrin Özer “Bir Sarışın Küçük Kız”kitabında kendi hayatıyla yüzleşiyor. Tüm yaşam öyküsünü, hayatında iz bırakanları, sevdiklerini, nefret ettiklerini, ölümün kıyısından dönüşlerini, hiç bilmediğimiz aşklarını anlatıyor. Kitaptan Asım Ekren’e aşık olduğunu Berhan Şimşek ile evlenmediğine pişman olduğunu öğreniyoruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.