Anadolu Efes, FMCG sektöründe ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikası alan ilk şirket oldu

Anadolu Efes, FMCG sektöründe ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikası alan ilk şirket oldu

Anadolu Efes, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından Intertek iş birliği ile sağlanan ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikasını almaya hak kazandı

Anadolu Efes, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından Intertek iş birliği ile sağlanan ‘İş’te Eşit Kadın’ sertifikasını almaya hak kazandı. Anadolu Efes, beş ana başlık altında ‘cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ayrımcılık yapılmaması, kadının güçlenmesi için sosyal etki oluşturulması ve eşit değerde işe eşit ücret verilmesi’ gibi toplamda 33 kriterde değerlendirildi. İncelemeler sonucunda verilen bu sertifika ile toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini içselleştirdiğini gösteren Anadolu Efes, aynı değerde işi yapan kadın ve erkek çalışanlarına eşit ücret uygulamasıyla da dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer aldı.

Kadının iş gücüne katılımı ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan Anadolu Efes, iş yapma prensiplerinin odağına da toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının iş hayatındaki yerinin güçlendirilmesini koyuyor. Bu anlayışla kurulan ulusal ve uluslararası platformlarda çalışmalar yürüten Anadolu Efes, Sürdürülebilirlik Akademisi’nin Intertek iş birliği ile verdiği ‘İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı FMCG sektöründe almaya hak kazanan ilk şirket oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler