AMERİKAYA BİRLEŞİK DEVLETLER.

AMERİKAYA BİRLEŞİK DEVLETLER.

Ngazete yazarı Alp Tufan'ın yeni yazısı...

İyi pazarlar sevgili okuyucularım,evet yazımın başlığı AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ değil.
AMERİKAYA BİRLEŞİK DEVLETLER, neden böyle bir başlık attım.
Şundan! Aylardır dünyada bir çok şimdiye kadar görmediğimiz sıkıntılar varken,bizde en önemli haber tüm gazatelerde,sosyal medyada,yazarlar,,uzmanlar hepsinin köşelerinde ağızlarında TURUMP gidermi yerine BİDEN gelirmi amerikada ne olur,bizle ilişkileri ne olur her kafadan bir ayrı yorum.
Çocukluğum gençliğim her gün ABD ordusu ile geçti,sarısı,çinlisi,beyazı,latin hispaniği ,zencisi hepsini tanıdık.
Hatta BAY ALKOLÜ TAKTİMİMDİRİN romanı kahramanı gazeteci merhum HALİT ÇAPIN ağabeyin anılarındaki subay amerikalı arkadaşı jim ile viskinin rakı ile savaşının geçtiği rahmetli SALİH ağbinin mekanı BETON SALİH restorantta bu amerikalılar ile yer içer dostluk yapardık.
Bizim savaş uçağının RUS hava kuvvetlerinin SU-24 savaş uçağını düşürdüklerinde ben moskova’da yaşıyordum o zaman derin istihbarat blogspot.com adresinde ZEKİ ARSLAN rumuzlu yazılarımda bu şekilde uçak düşürmenin tekniğini BETON SALİH ASKERİ İLİMLER AKADEMİSİ isimli yazımla anlatmıştım uzun uzun.
Gelelim ABD devletine şu andaki görüntüsü bir gerileme dönemine girsede şunu kabul etmek lazım her zaman son yüzyılın iki süper gücünden bir tane.
Dünyanın geldiği şu yozlaşmış halinde maddenin herşeyin üstünde geçerli olduğu maneviyatın bitmiş olduğu bir gezegende ABD devletinin sıkıntılı olmasının hiç bir önemide kalmıyor.
Çünkü dünyayı bu maddesel sistemde ve yoğun kirlenmeden çıkarmak için her yeri yakabilecek kudrette olan dünyayı yöneten güçler için artık insanlığı fazla düşünecek bir durumda değilller.
Türkiye AMERİKA ilişkilerinde gelinen noktada dünya büyük bir kargaşa içine gireceğinde Türlkiye ile hasmane tutumundan vazgeçmeyecektir.
Sonuna kadar bu coğrafya’yı gelecek için şekillendirmenin uğraşısı içinde olucaktır.
ABD bunun startını 4 temmuz 2003 tarihinde SÜLEYMANİYE’de TÜRK ÖZEL KUVVETLERİNİ esir alarak başladı.
2005 yılından sonrada ülke içinden yetiştirdiği insan kaynakları ile bizi bugünlere taşıyan istediği yöne götüren bir seyir defteri yazdı.
Bundan sonrada ülke içinde kullandığı taşoron insan yapılarının onlar için fazla bir önemi kalmadı onları kendi haline bırakacaktır.
Yıllar önce soğuk savaş döneminde avrupa’da kullandığı LİBERTE örgütü içindeki kişilikleri 1980 li yılların ortasında bıraktığı gibi.
Başkan TURUMP’un gidişi ile yeni başkan BİDEN’nin gelişi ile aslında ABD dış politikasında hiç bir değişiklik olmayacak,stratejik planlanmış ABD politikası ne ise o uygulanacak.
Aslında bizim çok bilmiş uzmanlarımıza ve stratejiistlerimize bunun ne kadar doğru olduğunu şurdan söyleyebilirim,başkan yardımcısı MİKE PENCE’nin hemen yeni başkan şeçilen JONH BİDEN yanında tutum alması ve ABD menfatlerinin herşeyin üstünde olduğu ile ilgili açıklaması.
Değerli dostlarıma bir yıl evvel sayın MİKE PENCE ankara’ya resmi ziyaret için 
geldiğinde uyarmıştım bu insana dikkat edin ABD için dünyayı yakar diye.
Gelelim bizim topluma anadolu insanı gençliğinde ABD o muhteşem zenginliği ile tanışınca hepsi ABD bir hayranlık duymuş.ABD akıllı bunu daha 1830 lu yıllarda başlatmış.
Amerika’yı bizden daha çok hiç kimse sevemez.Kurtlar Vadisi dizisinin baş rol karakteri sayın NECATİ ŞAŞMAZ bey bile amerikada’ki anılarını anlatırken gözündeki neşeyi algılayabiliyorsun.
Ama dizide hep AMERİKALILAR ile çarpışıyordu.
Şimdi herkes başkan BİDEN ve ekibi ile iyi ilişkileri nasıl kurarız onun peşinde ona göre gazetelerde yazı yazanlardan tut,politikada sıcak mesajlar geçenler hepsi var.
2000 li yıllarda TÜRKİYE’de roman olarak yayınlanan METAL FIRTINA aslında ABD ordu karargahı PENTAGONUN bir harp plan tatbikatı.
Bu plan tatbikatındaki tüm senaryo üç aşşağı beş yukarı doğru.
Türk orduduna balyoz isimli kitabı yazan em.orgeneral ERGUN SAYGUN paşanın ABD yaşadıklarını bu kitapta okuyun daha iyi anlarsınız.
Bazı kişilikler vardı NETEKİM paşa ile yemek yerken paşam siz bugünün ATATÜRKÜ oldunuz,bahçelerde enginar en güzel MÜJDE AR diye espiri yapan vatandaşlarımız
bu mahir yetenekleri ile o günden bugüne gelen tüm liderlere aynı şekilde yaklaştılar,işte o güncen bugünede ABD ile geldiğimiz nokta ortada.
Karekterli nesiller yetiştirme imkanımız olucakmı artık bilemiyorum en önemlisi REŞAT ÇİĞİLTEPE gibi söz verdiği saatte alamadığı tepe için kendini vuran,koskoca ingiliz ordusunu KUTUL AMAREDE yenip esir alan OSMANLI ordusu kumandanı HALİL KUT paşa gibi komutanlarımız ilerki nesillerde olucakmı.
Dünya çok farklı bir yere gidiyor!
SANA DÜŞMAN,BANA DÜŞMAN
DÜŞÜNEN İNSANA DÜŞMAN
VATANKİ;BU İNSANLARI EVİDİR.
SEVGİLİM ONLAR VATANA DÜŞMAN.
NAZIM HİKMET RAN.
İYİ PAZARLAR,
ALP TUFAN.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler