Altında Hızlı Yükseliş: İşte Çeyrek ve Gram Altın Fiyatları…

Altında Hızlı Yükseliş: İşte Çeyrek ve Gram Altın Fiyatları…

Yaşanan yükselişle beraber altın son ayların en yüksek seviyelerinden birinde bulunuyor. İşte 28 Ağustos tarihli güncel altın fiyatları.

Altın fiyatları son dönemde yükseliş gösteriyor. Ticaret savaşlarının da etkisiyle dolar/TL son iki haftada 40 kuruş yükseldi. Hal böyle olunca altın fiyatı da arttı.

Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı altını vuruyor, Altın fiyatlarının yükselmesine neden olaylar düğünlerde birbirlerine gram altın, yarım altın, çeyrek altın takacak vatandaş kara kara düşündürüyor.

ALTIN FİYATLARINDA FAİZ KARARI ÖNEMLİ

Uzun süredir ticaret savaşlarının gündemde olduğunu söyleyen altın uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ticaret savaşlarının yanı sıra Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz politikalarının da önemli olduğunu söylemişti.

Altının ons fiyatının 1500 dolar seviyesinde olduğunu ve orada tutunduğunu söyleyen Yıldırımtürk, “Eğer Eylül'de Fed faiz indirimine giderse 1600 seviyeleri görülebilir. Aksi durumda ise 1400 seviyelerine doğru gerileme görebiliriz” dedi.

İç piyasada dolarda yaşanan iyimserliğin bir miktar dağıldığını belirten Yıldırımtürk, “Daha önce dolar 5.40'lı seviyelere kadar çekildi. Çok takip etmiyorduk. Bu hareketler altın fiyatlarında da etkili. Gramda yükselişte 280 TL, gerilemede 257 TL seviyesi önemli” diyor.

Altın fiyatlarında güncel durum şu şekilde;

Gram altın: 287,97 TL alış, 288,02 TL satış.

Çeyrek altın: 458,09 TL alış, 468,47 satış.

Cumhuriyet altını: 1.894,00 TL alış, 1.923,00 satış.

Yarım altın: 913,32 TL alış, 936,93 TL satış.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler