Altaylı: Ali Babacan Yeni Partiyi 15 Eylül'de Duyuracak, Abdullah Gül Yer Almayacak

Altaylı: Ali Babacan Yeni Partiyi 15 Eylül'de Duyuracak, Abdullah Gül Yer Almayacak

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, 'Babacan'dan erken start gelebilir' başlıklı bugünkü yazısında, Babacan'ın önünde yapacağı basın açıklamasına dair üç ayrı yol olduğunu söyledi.

Altaylı, kamuoyunun tanıdığı, güvendiği birkaç gazeteciden soruların önceden alınması, saygın 4 gazetecinin katılacağı bir programda soruların yanıtlanması ya da manifesto kaleme alınması gibi yöntemlerin tartışıldığını belirtti.

Altaylı ayrıca, Beşir Atalay'ın yeni çalışmalarına katılmadığını belirtirken; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise  sahnede, kamuoyu önüne çıkacak ekipte yer almayacağını söyledi ve "Fikren, zihnen, ruhen var ama fotoğrafta yok. En azından şimdilik yok" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da eleştiren Altaylı, partisinin kendisine 'onurlu bir veda fırsatı verdiğini', ancak Davutoğlu'nun bunu kullanmadığını söyledi.

Altaylı, AK Parti'nin Davutoğlu için ihraç sürecini başlatması konusunda 'geç bile kaldıklarını' söyledi ve Davutoğlu'na yönelik olarak "Baba, vaktinde istifa edecektin sen de" dedi.

KAYNAK: HaberTürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler