Almanya: 'İran İsrail'i Yok Edecek, İşbirliğini Durdurun'

Almanya: 'İran İsrail'i Yok Edecek, İşbirliğini Durdurun'

Almanya'nın en çok satan gazetelerinden BILD,Pazartesi günü,Almanya'nın İran ile ticareti durdurmasını, çünkü İslam Cumhuriyeti'nin amacının 'Yahudi devletini yok etmek' olduğunu söyledi

Almanya'nın en çok satan gazetelerinden BILD,Pazartesi günü,Almanya'nın İran ile ticareti durdurmasını, çünkü İslam Cumhuriyeti'nin amacının 'Yahudi devletini yok etmek' olduğunu söyledi. Trump'ın İran petrol ihracatını hedef alacak Kasım yaptırımları öncesi, Almanya'nın İran ile işbirliğinden geri çekilme sürecine girdiği gözlemlendi.


BILD’in Dış Politika editörü Julian Röpcke, “İran, bu süreçte bir müttefik olamaz. Ne terörizme karşı savaşta ne de petrol ticaretinde.” sözlerini kullandı. Röpcke,'İran füze saldırılarının “bir terör mesajı taşıdığını, füzelerin üzerinde ‘İsrail'e ve ABD'ye Ölüm’ yazdığını” bildirdi.

Ahvaz'a Karşılık Verildi, Altı Füze Atıldı

Röpcke, ayrıca “İran'ın kullandığı roketler, ne İslam devletini hedef aldı ne de Tahran'daki yolsuzluk rejimini. İran liderinin tekrar tekrar söylediği 'İsrail'i yok etme' acımasız planına kayıtsız kalamayanlara karşı ateşlendi o roketler. ” ifadesinde bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu,Pazartesi günü,Fırat Nehri yakınlarındaki yarı askeri gruplara altı füze atıldığını duyurmuştu. İran rejimi, bu saldırının geçen ay Ahvaz şehrindeki askeri geçit töreninde düzenlenen saldırıya karşılık olarak verildiğini söyledi.

 BILD'in günlük tirajı ise 1,581,000 civarında.

Kasım'dan Önce Almanya Geri Çekiliyor

Almanya'nın ise Suriye'nin terörden arındırılmasına müdahil olmadığı, bu süreçten sonra da İran'ın İslami terörist olduğunu söyleyerek müdahil olmayacağı söyleniyor. İran petrol ihracatına sınırlama getirecek Kasım yaptırımları öncesi Almanya'nın 'İran, petrol müttefikimiz de olamaz' ifadesi, İran'ın Almanya umudunu söndürecek gibi görünüyor.

Merkel'in Türkiye ve Pakistan ile ardı ardına ekonomik ittifaka girmesi,İran yaptırımlarını delecek finans kurumu kurması, İsrail basınında 'Almanya totaliter rejimlerle işbirliği yapıyor' tepkisini almıştı. Analistler, İran'a karşı propagandanın bu tepkiden sonra geldiğini belirtiyor.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika