ALMANYA ESKİ BAŞBAKANI SHRÖDER'DEN BERLİNE YENİ MÜTTEFİK ÇAĞRISI

ALMANYA ESKİ BAŞBAKANI SHRÖDER'DEN BERLİNE YENİ MÜTTEFİK ÇAĞRISI

ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarını sert şekilde eleştiren Almanya eski Başbakanı Gerhard Shröder, Berlin'e yeni müttefikler bulma çağrısı yaptı.

Almanya'nın eski Sosyal Demokrat Partili Başbakanı Gerhard Schröder N-TV kanalına açıklamalarda bulundu.  Bu açıklamalarında ABD'nin Berlin Büyükelçisi'nin Alman hükümetine karşı emir veren şekildeki açıklamalarını, Washington'ın ticaret, gümrük politikalarını ve Avrupa'ya karşı sergilediği 'işgalci' tavrı sert dille eleştirdi.

'SANKİ BÜYÜKELÇİ BÜYÜKELÇİ DEĞİL, İŞGAL ORDUSU SUBAYI '

"Bize işgal edilmiş bir ülke olarak davranılmasına tahammül edemeyiz" şeklinde çıkış yapan Shröder, ABD büyükelçisinin açıklamalarını izlerken, büyük elçinin Almanya'yı egemen bir ülke gibi değil, işgal ordusunun başındaki subayıymış gibi olduğu izlenimine kapıldığını dile getirdi.

Almanya'nın kendi çıkarlarına benzer ya da örtüşen yeni müttefikler arayışına çıkması gerektiğini dile getirdi ve bu yeni müttefiklerden birisinin Çin olabileceğini ekledi.

'ABD'DEN ÇOK ÇEKENLER BİRLEŞECEK'

Almanya eski Başbakanı, ABD'nin başlattığı ihtilaflardan zarar görenlerin birbiriyle yakınlaşmasından kaçınmanın imkânsız olduğunu da ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler