Alman liderin "Türkiye'ye mali yardım" önerisi siyaseti karıştırdı

Alman liderin "Türkiye'ye mali yardım" önerisi siyaseti karıştırdı

Almanya Türkiye'ye mali yardımda bulunmayı tartışıyor.


Almanya'da koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) genel başkanı Andrea Nahles, federal hükümetin ekonomide zorlu günler geçirmekte olan Türkiye'ye mali yardımda bulunması gerektiğini söyledi.

SPD lideri Alman basınına yaptığı açıklamada, "Almanya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaşanan siyasi anlaşmazlıklardan bağımsız olarak Türkiye'ye yardım etmek durumunda kalabilir." ifadelerini kullandı.

Yeşiller: "Türkiye önce demokrasi ve hukuka geri dönsün"

Sosyal Demokrat Parti liderinin gündeme getirdiği öneri Alman siyasetinde Türkiye hakkında yeni bir tartışma daha çıkmasına yol açtı.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Annalena Baerbock, Türkiye'ye hemen "açık çek" verilmemesi gerektiğini savunarak, "Mali yardım ancak Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğüne geri dönülmesi şartıyla yapılabilir." diye konuştu.

Hristiyan Sosyal Birlik: IMF ne güne duruyor!

Bavyera eyaletinin Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Maliye Bakanı Albert Füracker ise Türkiye'ye yardım önerisine hiçbir şekilde sıcak bakmadığını açıkladı.

"Böylesi bir yardım gerekli olmadığı gibi tavsiye de edilmez." diyen CSU'lu Füracker devamında ise şunları söyedi: "Ödeme güçlüğü yaşayan ülkelerin gereksindiği deneyim ve araçlar Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) mevcut. Türkiye eğer politik sebeplerle IMF'ye bağımlılığı olmayı reddediyorsa ne AB ne de Almanya karşılıklı yardımlar için öne çıkmamalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler