Alibaba CEO’su Jack Ma’ya Ne Oldu?

Alibaba CEO’su Jack Ma’ya Ne Oldu?

Tayvan merkezli kaynaklar, Alibaba CEO’su Jack Ma’nın “ortadan kaybolması” sonrasında çok sayıda Çinli milyonerin servetlerini diğer ülkelere taşımak için Bitcoin ve diğer transfer araçlarından yararlanmak istediklerini iddia etti.

Jack Ma, daha önce Pekin yönetimini sert sözlerle eleştirmişti ve ardından Çin Devlet Başkanı Xi Chingping haberleri okumuş ve halka arz sürecinin engellenmesi ile hisseler değer kaybetmişti.

Çinli Milyonerler Mevcut Durumdan Endişe Ediyor

Tayvan ve Asya merkezli bazı kaynaklar, Çin’de milyoner isimlerin, Jack Ma’nın kaybolduğu iddiaları ve uzun süredir medyada görünmüyor ve sosyal medya hesabını kullanmıyor olmasının endişe verici olduğuna dair çok sayıda görüş olduğunu açıkladı. Milyonerlerin, servetlerini diğer ülkelere aktarmak için hızla girişimlerde bulundukları iddia edildi.

Yerel kaynaklar, Pekin yönetimine bu konuda soru sorulamadığını, Pekin’in konu hakkında açıklama yapmasının da beklenmediğini belirttiler.

Çok sayıda Çinli milyonerin yakın zamanda başta ABD olmak üzere Güney Kore, Tayvan ve Japonya gibi ülkelere servet aktarımı yapmayı düşündükleri ve bu aktarım için en güvenilir seçenekler arasında BTC’nin ilk sırada olduğu paylaşımı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler