Algı Operasyonları

Sevgili okuyucularım tüm Müslüman aleminin RAMAZAN ayını kutlar,mutlu,huzurlu,sağlıklı bir RAMAZAN ayı geçirmenizi dilerim.

Evet yazımın başlığı ALGI OPERASYONLARI.

Tarih boyunca toplumlar ALGI OPERASYONLARI yapanlar tarafından,  konularında kendi lehlerine yönlendirilerek yönetmek isterler toplumları.

Algı operasyonları savaşlarında karşılıklı yapılan algı savaşları ile ilgili  güçler karşılıklı birbirlerine karşı üstünlük elde etmek isterler ilgili konularda.

Bu üstünlüğü elde edenler istedikleri hedef konuda başarıya kavuşmuş olurlar.

İstihbarat savaşlarının içinde algı yönetimi çok önemlidir.

PİSİKOLOJİK HARP  dediğimiz savaş yöntemi,tamamı ile  karşı hedefler üstüne ALGI OPERASYONLARI yaparak istenilen nihayi sonuca gitmektir.

Dört boyutlu satranç dediğimiz hadisede bir çeşit ALGI yönetimleri üstünden yaşamın  gerçek reel hayat içinde bir türlü akıl oyunları üstünden tarafların birbirine üstünlük sağlaması için yapılan bir mücadele oyunudur.

Algı operasyonlarında bugünlerde en sık ne görebiliriz.

Mualefetin yaptığı 128 milyar dolar nerede?

Mesela bu aslında gizli bir ekonomik operasyon için hazırlanmış hükümetin oyununu bozmak için yapılan bir ALGI operasyonu olabilir.

Karadeniz üstünde bir ABD ,RUSYA savaşı çıkacağının üstüne yapılan tüm açıklamalar ve yorumlar basında, bir algı operasyonu olabilir.

Çünkü ABD ve RUSYA’nın savaşması çok zor olabilecek bir konudur.

Kendi mücadelelerini başka ülkeleri savaştırarak yaptıkları her zamanki bir olağan gerçekliktir.

Karadeniz ve MÖNTRÖ anlaşmalarının kamuoyu önünde tartışmaya açılması bir algı operasyonudur mesela.

Çok denklemli olan bir konu,bu tartışmaya açılan MONTRÖ anlaşması ve boğazlar konusu KANAL İSTANBUL yapımı için bir alt yapı zemini oluşturmak için ALGI operasyonu olarak yapılan bir hadisedir.

Çünkü KANAL İSTANBUL stratejik düşünüldüğünde ekonomik,siyasi,ticari,askeri ve uluslararası tahakküm ve beka sorununun tümünü içine alan çok ciddi stratejik bir konu.

Bunun içinde tüm algı operasyonları tam tekmil kullanılabilir.

Yine bugünlerde 52 yurt dışına  ALMANYA’YA giden yurttaşımızın dönmeyerek orda kalmaları bunların burdan bazı devlet görevlilerince GIRİ(görevli devlet memuru pasaportu) pasaport kullanarak gitmelerinin aniden duyurulması kamuoyuna yansıtılması gerçek bir şuç vakasını örtmek için ALGI operasyonu olabilir.

ALMANYA bağlantılı olabilecek bazı bilgi ve haberlerin kamuoyu önünde gözükmemesi için öne çıkartılmış ALGI operasyonu yapmayı gerektiren bir konu olabilir.

Almanya ve İsviçre’deki bazı gayrı yasal bankacılık faaliyetlerini ortaya çıkması fakat bankacılık gizliliği nedeni ile muhakemata düşsede basına ükemiz kamuoyuna yansımaması,bu işlerin içinde olan ülkede uzun yıllardır bir ekip halinde basın ve sosyal medyada ALGI OPERASYONLARINI götüren şeçilmiş kişilikler ve geri plandan onları uzun yıllardır kullananları, tüm farklı ideolojilerden oluşmuş kişiliklere uykusuz geceler ve korku yaşatabilirmi?

104 AMİRAL hadisesi izlediğimiz kadarı ile düşünce ve fikir serbestliği ile değerlendirmeye şimdiden alınmaya başladığına göre aslında başlangıçtan itibaren DÖRT BOYUTLU bir satranç oyunu hadisesimidir.

Bu çok boyutlu satranç oyununda hayatın içinde umulmadık hadiseler arkası arkasına gelir,bu oyunu açanların stratejik hedefleri çok farklı olup 104 amiral hadisesi canlı satrançta AT vererek ŞAH MAT hamlesi açmak için, ALGI yönetimi içinde çok boyutlu satrancın bir hamlesi olabilirmi.

Yaşantımızda,ülkemiz içinde ve dünya’da çok yönlü düşünmek mecburiyetindeyiz.

Eskiden derlerdiki her duyduğuna inanma,artık her gördüğünede inanma çağındayız.

Onun için bu dönemde ALGI yönetimi ve operasyonları çok değerli ve kazançlı.

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum