Albayrak, 'Sosyete damat' eleştirilerine bu fotoyla cevap verdi

Albayrak, 'Sosyete damat' eleştirilerine bu fotoyla cevap verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kendisine "sosyete damat" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'a fotoğrafla yanıt verdi.

Berat Albayrak, büyüdüğü köylerinde, sırtında çay küfesiyle çekilmiş çocukluk fotoğrafını "Yenice köyü, Trabzon 1983...Hamdolsun..." notuyla Twitter hesabından paylaştı.

 

Bakan Albayrak, önceki gün verdiği röportajda da "IMF'nin hazinecisi" olarak tanımladığı Öztrak'a,"Köyden çıkmış gelmiş bir adamın oğlu olarak ben sosyete olacağım, 7 ceddi 7 sülalesi dedesi, babası, amcası bakanlıklardan milletvekilliklerine kadar devletin bütün imkanlarını kullanacak." sözleriyle tepki göstermişti.

ÖZTRAK'TAN ALBAYRAK’A CEVAP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eleştirilerine, "Albayrak sizin Hazine Müsteşarı olduğunuz 2000 yılında yüzde 12 faizle, 30 yıl vadeyle borçlanıldığını kendilerinin hala bu borçları ödediğini söyledi. Bu konudaki yorumunuz nedir?" şeklindeki soru üzerine Öztrak, Albayrak'ın Hazine tarihini bilmemesini hiç yadırgamadığını belirterek kendisinin 2000 yılında müsteşar olmadığını söyledi.

Kendisinin Hazine Müsteşarlığı döneminde ise 30 yıl vadeli dış borçlanma olmadığını söyleyen Öztrak, "Benim faizler konusunda ne yaptığımı merak ediyorsa söyleyeyim, göreve geldiğim Mart 2001'de yüzde 194 olan iç borçlanma faizini, görevden ayrıldığım Nisan 2003 itibarıyla net yüzde 50'ye kadar düşürdük. Benim tüm müsteşarlığım döneminde yapılan dış borçlanma 6,4 milyar dolardır. Kendisi 2018 Temmuz ayında göreve geldi, o günden bu güne bütçeden faiz lobilerine 33,6 milyar dolar para ödedi. Sadece ödedikleri faiz benim dönemimdeki dış borçlanmanın 5 katı."

Yine Albayrak'ın kendisi için "IMF'nin Müsteşarı" dediğini de aktaran Öztrak, kendisinin Türkiye'deki en büyük krizlerden birinin ardından dönemin hükümeti tarafından atandığını hatırlattı.

Atama kararnamesinde IMF'nin değil, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı Kemal Derviş ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin imzaları olduğunu bildiren Öztrak, "Bu isimlerin hangisi IMF adına imza atar" diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler