Akşener’den Erdoğan’a: Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmayı başarabilse çok iyi olacaktı

Akşener’den Erdoğan’a: Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmayı başarabilse çok iyi olacaktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “birkaç şehit var” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Akşener, "İlk demiyor ki daha evvelde kelle demişti. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olmayı başarabilse çok iyi olacaktı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Balıkesir’e geldi. 

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un partisinden istifa etmesine değinen Akşener, istifanın tek taraflı bir irade beyanı olduğunu söyledi.

ERDOĞAN’A ŞEHİT TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “birkaç şehit var” açıklamasıyla ilgili yorulmasının üzerine Akşener, ''İlk demiyor ki daha evvelde kelle demişti. Dil sürçmeleri esasında şuur altının ortaya çıkışıdır psikologlar öyle diyor. Birkaç tane denilen her biri bir annenin çocuğu, bir genç kadının kocası, bir küçük çocuğun babası onun hoş karşılanabilir bir yanı yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olmayı başarabilse çok iyi olacaktı'' şeklinde konuştu.

'CEVABIN SAHİBİ VATANDAŞTIR'

Siyasi hayatı boyunca hiçbir siyasetçinin ailesi, karakteri, namusu ve şerefi hakkında konuşmadığını vurgulayan Akşener, "Bununla da gurur duyuyorum. Siyaset prensipler üzerinden yapılır. Dolayısıyla birinci prensip istifa tek taraflı bir beyandır. O kişinin seçmeniyle olan durumunu ilgilendirir. Sayın Ok'a kadar bizim birkaç arkadaşımız istifa etmişti, onların hakkında da incitici, rencide edici bir tek kelime etmedim. Dolayısıyla kendisine hayatta başarılar diliyorum, yine de bir şey söylemeyeceğim. Bazen sabretmek gerekir. En iyi cevap vatandaştır, cevabın sahibi vatandaştır. En iyi cevap zamandır. Dolayısıyla ben o prensibimi çiğnemeyeceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler