Akşener'den Bakan Koca'nın SMA Açıklamasına Tepki

Akşener'den Bakan Koca'nın SMA Açıklamasına Tepki

Akşener, Sağlık Bakanı Koca'nın SMA'lı çocuklar için başlatılan "Varlık Fonu'na devredilen 75 milyon TL, SMA'lı çocuklar için kullanılsın" kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın "Varlık Fonu'na devredilen 75 milyon TL, SMA'lı çocuklar için kullanılsın" kampanyasına ilişkin yaptığı “İlaç şirketlerinin baskısıyla çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz” açıklamasına, “ Yani diyor ki Sayın Bakan; para istemeyin benden buz gibi soğurum sizden...” tepkisini gösterdi.

Meral Akşener, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Akşener, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın "Varlık Fonu'na devredilen 75 milyon TL, SMA'lı çocuklar için kullanılsın" kampanyasına ilişkin yaptığı “İlaç şirketlerinin baskısıyla çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz” açıklamasına tepki gösterdi. Bakan Koca'nın bu açıklamasıyla "Para istemeyin benden buz gibi soğurum sizden diyor ” sözleri ile tepki gösteren Akşener, şöyle konuştu:

"GÜNÜ GELDİĞİNDE MİLLET BUNUN CEVABINI VERİR"

“Bir tıp doktoru olan Sağlık Bakanı'na yakışmamıştır. Gelsin bunları ailelere anlatsın, çocukları ölümün eşiğinde bir imkan var ve o imkan dışarı gönderilse 2,5 milyon dolar. Türkiye’ye getirilse 750 bin liraya halloluyor. Bir ilaç kabul görmüş bir ilaç kabul görmemiş. Bütün dikkat bu ikinci ilacın da onaylanması üzerine. Kampanyalar yapılıyor, insanlar destek oluyor. O ilacın getirilmesi ile ilgili o parayı ödemeye yönelik hiçbir sıkıntı yok. Ben SMA hastası yakınlarıyla görüştüm. Çıkıp 79 milyonu oraya verin çok fazla çocuğumuz yok, bunların ilaçları gelsin denilmiş ve bir gazetenin ön sayfasını dolduracak laf söylenmiş. Yani diyor ki, Sayın Bakan 'Para istemeyin benden buz gibi soğurum sizden'. Günü geldiğinde bunun cevabını bu millet verir. Sosyal devlet açını doyurur, çıplağını giydirir ve iyi kazanandan alır, hiç kazandıramadığına, iş veremediğine, aç bıraktığına verir. Şu anda var olanların tedavisi için ne yapacaksınız? Varlık Fonu'na gidecek. Ondan sonra kimse nereye gitti bilmez. Nerelere para gidiyor. 9 milyar TL bir müteahhidin borcu silindi.”

BAHÇEL'NİN ÇAĞRISINA YANIT: "YORUMLAYAMIYORUM"

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik “Evine dön” sözlerine “Yorumlayamıyorum” diyerek yanıt verdi. Akşener, Bahçeli ve Perinçek’e de çağrıda bulunarak “Büyük ortağa iletilmek üzere işsizlik nasıl ortadan kaldırılır, genç işsizlik nasıl çözülür, 30 milyar TL bütçeye müteahhitler için para koyulurken tarıma 22 milyar destek konulmasının neye tekabül ettiği üzerine kafa yormalarını ve bunu Sayın Erdoğan’a sunmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

ERDOĞAN’A SESLENİYORUM; O GENÇ KIZIN GÖNLÜNÜ ALIN VE HELALLİK İSTEYİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler” sözlerine ilişkin ise “Erdoğan’a buradan sesleniyorum, bu genç kızımızın gönlünü alın ve helallik isteyin” ifadelerini kullandı. Akşener, şöyle konuştu:

“Sayın Erdoğan’ın cuma namazı çıkıyı yaptığı konuşma üzerine bir tweet attım. 21 yaşında bir genç kızın CHP’de Parti Meclis’i üyesi olmasını, başörtülü olduğu için onu vitrin süsüne benzetti. 67 yaşında bir adam Cumhurbaşkanı ve neredeyse torunu yaşındaki bir kız çocuğuna cuma çıkışı cami avlusunda bir siyasi tercihte bulunmuş, bir siyasi partinin içinde yer almış bir kız çocuğunu siz hedef alırsanız, yaşınıza başınıza bakmadan onu vitrin süsü olmakla suçlarsanız, insani bir tepkiyi Meral Akşener verir, o tweetin anlamı odur. Sayın Soylu o tweetten incineceğine, çarşamba günü üç kadının katledildiği, bir yılda 356 kadının katledildiği bir Türkiye’de İçişleri Bakanlığı sandalyesini işgal eden sayın Soylu’nun şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir, bu işi beceremiyorsa da hadi bakalım eyvallah deyip istifa edip gitmesi gerekir. Yani patronuna kendini hatırlattı. Görev sahibi bir şahsın görevini icra etmesi gerekir. Ben Sayın Erdoğan’a buradan sesleniyorum, bu genç kızımızın gönlünü alın ve helallik isteyin.”

"BU ARKADAŞ SİZİN İÇİN BU KADAR DEĞERLİYDİ MADEM NEDEN ADAY YAPMADINIZ"

Meral Akşener, AKP’li Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasına “Bu arkadaş sizin için bu kadar değerliydi madem neden aday yapmadınız, milletvekili seçtirmediniz? Siz aday adaylığında bırakmışsınız, milletvekili adayı yapmamışsınız, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör tayin ediyorsunuz ayıptır” diyerek tepki gösterdi. Söz konusu atamayı şımarıklık olarak adlandıran Akşener, “Ben istersem olur, o gücü böyle kullanabilirim ruh hali ayıp kısmı bu, şımarıklık ise benim şahsımın ülkesi, şahsımın üniversitesi, şahsımın her şeyi, böyle bir şey olmaz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler