Akşener'den Amirallerin Bildirisi yorumu: Zevzeklik

Akşener'den Amirallerin Bildirisi yorumu: Zevzeklik

İYİ lideri Akşener, 104 amiralin yayımladığı Montrö bildirisini “Zevzeklik” olarak yorumladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 amiralin yayımladığı Montrö bildirisini “Zevzeklik” olarak yorumladı. Akşener, “İktidar partisine üzerinde tepinme fırsatı tanınmıştır. Partimiz ülke demokrasisinin yanında vesayet ve diğer odaklar karşısındadır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti genel merkezinde 104 emekli amiralin Montrö bildirisiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Akşener emekli amirallerin yayımladığı bildiriyi “zevzeklik” olarak değerlendirerek, bu bildirinin Türkiye’nin gerçek gündeminden çıkması için “iktidar partisine tepinme fırsatı verdiğini” söyledi.

Akşener’in açıklamasından satır başları şöyle:

“DARBELERİ HATIRLATIR: En baştan ilan etmek isterim ki İYİ Parti Türkiye Cumhuriyeti’nin değer ve kazanımları ile demokrasi geleneğinin kazanımları konusunda taraftır… Tüm kurumlarımızın ortak hareket etmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Partimizin duruşu budur. Bu toplantıyı 104 emekli amiralin geceleyin bir bildiri yayımlaması üzerine yapıyoruz. Sabah bir uyandık, emekli amiraller bildiri yazmış, iktidar partisi bunun üzerinde tepiniyor. İş 15 Temmuz’a kadar gitmiş. 60 ihtilalinde 4 yaşındaydım, hatırlamıyorum. Daha sonraki bütün muhtıraları, 28 Şubat içinde yer alarak yaşamış biri olarak, bu tür bildiriler darbeyi hatırlatır.

İKTİDAR PARTİSİNİN TEPİNMESİNE FIRSAT TANIDI: Elbette iktidar partisine çok önemli bir üzerinde tepinme fırsatı tanınmıştır. Partimiz ülke demokrasisinin yanında vesayet ve diğer odaklar karşısındadır. Ama bildiğim bir şey var. Bugüne kadar darbe ve muhtıralar iktidar karşısında muhalefetin tutumunu beğenmeyen silahlı odaklar tarafından yapılmıştır. Bugün burada Türkiye’de muhalefet, özellikle İYİ Parti kurulduğundan itibaren millet odaklı, kutuplaşmanın dışında muhalefet sistemi getirmiştir İYİ Parti ve muhalefet görevini yapmaktadır. Alınamaz denilen pek çok şehir iktidar partisinin elinden demokrasiyle sandık yoluyla alınmıştır. Bugün bütün anketler iktidar partisinin 19 yıldır gösterdikleri başarıyı gösteremeyeceklerini ortaya koymaktadır. Sabah bir uyandık emekli amiraller bildiri yayımlamışlar. Kişisel fikrimi söylüyorum, bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden çok çektik.

104 İŞSİZİ KONUŞMAK DURUMUNDAYIZ: Biz bu ülkede 104 işsiz gencin, 104 tabletsiz çocuğun, 104 siftahsız esnafın, 104 tencere kaynatamayan kadının, 104 emeklinin derdini konuşmak durumundayız. Bu insanların derdini anlatıyorum, 104 saniye basın yayın organlarında yer bulmuyor. Bugün sabahtan itibaren 104 amiralin ortaya koydukları itiraz darbe oluyor diye üzerinde tepiniliyor. Emekli silahlı bürokratlara sesleniyorum: Herkes görevini işinin başındayken yapmalıydı.

SİYASET SİYASETÇİ TARAFINDAN YAPILIR: Siyaset siyasetçi tarafından yapılır. Bu arkadaşlarımız bilgi ve görgülerini siyasi partiler içerisinde kamuoyuyla paylaşabilirler, vatandaşın derdine çare olmak için ortaya koyabilirler. Muhalefet partilerini beğenmiyorlarsa, derhal siyasi parti kurup onun üzerinden yürüyebilirler. Darbe çağrıları oluşturacak oluşuma sebep olamazlar. Elbette herkes fikrini zaman ve zemini içinde en sert biçimde söyler. Ama bunu demokrasiye tehditmiş gibi algılanabilecek yolu açmaktan imtina edeler.

MİLLETİMİZ SANDIKTA TEVECCÜHÜNÜ GÖSTERİR: İYİ Parti milletimizin derdi ile hemhal olmaya devam edecek. Sunu gündem oluşturmaya çalışanların ortaya koyduğu perdeyi derhal indirecektir… İYİ Parti siyaset kurumunun yerine geçmeye çalışan herkesin karşısında olacaktır. Siyaset milletin derdini çözmekle mükelleftir… Projelerin rekabet etti bir sürecin sonucunda milletimiz sandıkta teveccühü gösterir. Ona da amenna denir… Bu bildirinin öznesi Montrö anlaşmasıyla ilgili Meclis Başkanı’nın söylediği sözler. İYİ Parti olarak biz çok büyük tavır koyduk. Meclis Başkanı da ‘yanlış anlaşıldım’ diyerek durumu düzeltti.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler