Akşener il başkanlarını bugün topluyor

Akşener il başkanlarını bugün topluyor

İYİ Parti'de 2. Olağanüstü Kurultay öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İl Başkanları ile bir araya geliyor


Genel Başkan Meral Akşener bugün saat 14.00'de il başkanları ile parti genel merkezinde bir araya gelecek. Toplantıda olağanüstü kurultay öncesinde kurultaya yönelik olarak genel bir değerlendirme yapılacak.

Toplantıda il başkanlarının taleplerini dinleyecek olan Akşener, aynı zamanda kendi düşüncelerini de il başkanları ile paylaşacak. İl başkanlarının kurultaya yönelik ve yerel seçimler öncesinde kurultaydan sonraki sürece ilişkin olarak düşüncelerini alacak olana Akşener, önümüzdeki döneme ilişkin olarak da genel bir değerlendirme yapacak.


Kurultay hazırlıkları

İYİ Parti'nin 12 Ağustos Pazar günü yapacağı 2'inci Olağanüstü kurultayın hazırlıkları sürüyor. Kurultay için siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu 3 bin kişi ve kuruma davetiye gönderildi.

Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin katılması beklenen kongrenin yapılacağı ATO Congresium Kongre Salonundaki düzenleme tamamlandı. Salona giremeyen vatandaşlar için dışarıya iki dev ekran yerleştirileceki

Kurultay, saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Daha sonra Divan Başkanlığının belirleneceği kurultayda Akşener bir konuşma yapacak, Parti Tüzüğü ve Parti komisyonlarından gelen raporlar okunup oylanacak. Konuşmaların ardından seçimlere geçilecek kurultayda, Genel Başkan seçiminin yanı sıra 80 üyeden oluşan GİK (Genel İdare kurulu) ve 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) belirlenecek. Akşener'in tek aday gösterileceği kurultayda, İYİ Parti'yi yerel seçimlere taşıyacak yönetim kadroları şekillenecek. Bin 124 delegenin oy kullanması beklenen kurultayda, önce Genel Başkan ardından GİK seçilecek. Kurultaya, çarşaf liste ile gidilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler