Akşener: Alkışlattıkları Sağlık Ordumuz tek başına!

Akşener: Alkışlattıkları Sağlık Ordumuz tek başına!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:


 
-AKP yönetiminde Türkiye tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Bugün ahlaki çöküşün sonuçları ekonomiden eğitime her alanda yaşıyoruz. 

-Sayın Erdoğan'ın 23 Nisan'da 83 milyon vatandaşımızın gözlerine bakarak yaptığı vatan tarifi için önce acaba yanlış mı duydum dedim. Toprak kan dökülmemişse vatan olmaz. Araziyi arsaya dönüştürmek için bir bedel ödemek gerekiyor. Aynen böyle dedi. 

-Buradan Erdoğan ve şürekasına sesleniyorum. Vatan yabancılara parsel parsel satabileceğiniz arsa değildir. Vatan Malazgirt ile kapı açan Alparslan'dır. Vatan Çanakkale'de ölüme koşan mehmetçiktir. Vatan Mustafa Kemal Atatürk'tür.

-İktidarın sergilediği bu cahillik yüzünden Türkiye sürekli kaybediyor. Nitekim Joe Biden'ın 24 Nisan açıklaması sonrasında da böyle oldu. Sözde soykırım açıklaması vatandaşlarımızı derinden yaraladı.

 
-Herkesin gözü Erdoğan'a çevrildi. Ama bir baktık ki posta koymakta uzman dünya lideri gitmiş pek minnoş Mr. Erdogan gelmiş. Oysa Türk milleti tarihine atılan bu çamura karşı devletin başından dirayetli bir duruş bekliyor.

-Ülkeyi karanlık bir cendereye soktu bir çift laf edecek yüz bulamadı. 

-Türk Milleti senden bir adım bekliyor. Makamına yakışan bir şekilde cevap vermeni bekliyor. 

-AKP iktidarı Türkiye'yi yönetimiyor. Türkiye bu ucube sistemi taşıyamıyor. Pazartesi akşamı Erdoğan tam kapanmayı açıkladı. 

-Pandeminin başından beri herkes uyardı. 3 haftalık tam kapanmayı herkes söyledi. Öneriler getirdik, kulak asmadılar. 2021'in başından beri vaka sayıları patladı, umursamadılar. Yoğun bakım yatakları doldu umursamadılar. Lebaleb kongreler yapana kadar kısmi kapanma kararı bile almadılar. Kongreler bitti kısmi kapanmaya geçtiler. 

-Tam kapanma dediler ama tam mı yarım mı kapanıyoruz belli değil. Sayın Erdoğan gecikmiş olsa da bu kararı önemli buluyoruz. Ama sadece kapanıyoruz demekle olmaz, vatandaşın yanında olacaksın. Makamının sorumluluğu bunu gerektirir. Bu nedenle bir an önce çıkıp destek paketi açıklayın. Kapanma mücbir sebebp sayılsın.  Esnaf için kira spotajlarını sıfırlayın. Çek ve senetler Mayıs ayına kadar yazılmasın. 

-Düşük gelirli vatandaşlarımızın evleri ile küçük esnafın elektirik faturalarını tashil edin. Hane halkına kişi başı 500 lira hibe desteği verin. Gelin önerilerimize bu kez kulak verin. Bari kapanma sürecinde milletin yanında olun, devlet ciddiyetinde hareket edin. 

-Pandeminin başında her akşam alkışlattıkları sağlık ordumuz artık tek başına. Sağlık çalışanlarımızın sağlığı risk altında. Çalışma saatleri belli değil. Bu büyük mücadeledeki özverilerini ek göstergeyle alkışlayın. Sosyal haklarını tek çatı altında toplayın. Bir an önce sağlık çalışanlarımızın için gerekli adımları atın.

-Eğitim ordumuzda sağlık ordumuz gibi sıkıntı çekiyor. Her bir öğretminimizi ek iş yapma zorunda bıraktılar. Bakın haftada 30 saat ders veren ücretli öğretmenin evine ayda 2.300 lira para geçiyor. İktidar ücretli öğretmene asgari ücretin altındaki ücreti reva görüyor. 

 

Ayrıntılar geliyor...
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler