AKP'li belediye, valiliğin itirazına rağmen okul arazisini park alanına dönüştürdü

AKP'li belediye, valiliğin itirazına rağmen okul arazisini park alanına dönüştürdü

AKP’li Sancaktepe Belediyesi, İstanbul Valiliği’nin itirazına rağmen planlara okul alanı olarak işlenen araziyi park alanına dönüştürdü. "Öğrenci potansiyeline" dikkat çeken Valiliğin okula ihtiyaç olacak uyarısı da görmezden gelindi

İstanbul’daki AKP’li Sancatepe, Üsküdar ve Sultanbeyli Belediyelerinin ekim ayı Belediye Meclis toplantıları tartışmalara sahne oldu. Sancaktepe Belediyesi İstanbul Valiliği’nin itirazına rağmen bir alanın imar planını değiştirdi.

Sancaktepe Belediyesi, Belediye Meclisi’ne Abdurrahmangazi Mahallesi’nde yer alan ve imar planlarına “mesleki ve teknik öğretim alanı” olarak işlenen bir alanın imar planı değişikliği teklifini sundu. Teklifte, alanın mesleki ve teknik öğretim alanı fonksiyonunun iptal edileceği ve imar planlarına park alanı olarak işleneceği belirtildi.

Ancak söz konusu plan değişikliğine ilişkin görüşü istenen İstanbul Valiliği, plan değişikliğine karşı çıktı. Valiliğin görüşünde, “Nüfus artışı, öğrenci potansiyeli göz önünde bulundurularak taşınmazlara okul yapımı için ihtiyaç duyulacağından okul alanı fonksiyonunun muhafaza edilmesi gerekmektedir. Söz konusu alanın plan değişikliği ile mesleki ve teknik öğretim alanı fonksiyonunun kaldırılıp park alanına dönüştürülmesi Valiliğimizce uygun bulunmamıştır” ifadeleri yer aldı.

Birgün'de yer alan habere göre İstanbul Valiliği’nin olumsuz görüşüne ve CHP’li ve İyi Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşılık plan değişikliği teklifi AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler