Akbank'ın karında sert düşüş

Akbank'ın karında sert düşüş

Bankaların bilançoları gelmeye başladı. İlk bilanço her zaman olduğu gibi Akbank'tan geldi. Bankanın geçen yıl aynı döneme göre karında yüzde 17'lik bir düşüş var.

Bankaların bilançoları gelmeye başladı. İlk bilanço her zaman olduğu gibi Akbank'tan geldi. Bankanın geçen yıl aynı döneme göre karında yüzde 17'lik bir düşüş var. 2018 yılının ilk çeyreğinde 1.7 milyar lira kar açıklayan banka bu yıl aynı dönem 1.41 kar açıkladı. 

Akbank’ın 2019 birinci çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Genel Müdür Hakan Binbaşgil, “Hem küresel düzeyde hem de ülkemizde dalgalanmaların gerçekleştiği bir yılın ardından, ekonomimiz başarılı bir dengelenme sürecine girdi.  Bankacılık sektörü, ekonomimize desteğini istikrarlı bir şekilde sürdürdü. 

Akbank da bu dönemde güçlü öz sermayesi, etkin risk yönetimi, güveni en önde tutan bankacılık anlayışıyla sektördeki etkinliğini artırarak devam ettirdi” dedi.

Binbaşgil, “Bu dönemde ekonomimize sağladığımız kredi desteğini 220 milyarı nakdi olmak üzere toplam 270 milyar TL seviyesine çıkardık. Özellikle reel sektör için itici güç niteliğindeki TL ticari kredilerde yılın ilk çeyreğinde %9 seviyelerinde yüksek bir büyüme sergiledik. Toplam mevduatımız 228 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 386 milyar TL’ye ulaştı. Reel sektörün büyümesi ve gelişmesine imkan sağlamayı istikrarlı bir şekilde sürdürdük, KOBİ kredileri ve kurumsal kredilerimiz, yılın ilk üç ayında 230 milyar seviyesinde gerçekleşti. Akbank, 442 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 1 milyar 408 milyon TL konsolide net kar elde etti” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler