Akar'ın tıbbi raporu ortaya çıktı

Akar'ın tıbbi raporu ortaya çıktı

FETÖ'cü askerlerin dönemin Genelkurmay Başkam ve yeni kabinenin Milli Savunma Bakam Hulusi Akar'ı rehin aldıkları sırada uyguladıkları şiddetin, tıbbi raporu ortaya çıktı


FETÖ'cü askerlerin dönemin Genelkurmay Başkam ve yeni kabinenin Milli Savunma Bakam Hulusi Akar'ı rehin aldıkları sırada uyguladıkları şiddetin, tıbbi raporu ortaya çıktı.

Genelkurmay Çatı Davası iddianamesinin eklerine giren ve GATA'dan alınan raporda, "Sol gözde cilt lezyonu ve kızarıklık, boğazda ödem, sol omuz arkasında ve buruna bastırmakla ağrı, el bileklerinde cilt altı lezyon mevcuttur" denildi.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Akar'ın sağlık durumunun anlatıldığı 17 Temmuz 2016 tarihini taşıyan raporda şu bulgulara yer verildi: "Sol göz altında 2 cm, kenarında ise 1 cm cilt lezyonu, burunda bastırmayla ağrılı olup septal hematom (kanama) veya krepitasyon (ödem) alınmamıştır. Boğazda orta ve lateral her iki tarafta 5-6 cm uzunluğunda ve birbirine 12 cm aralıklı olarak paralel seyidi yüzeysel kızarıklık ve ödem mevcut. Sol omuz arkasında bastırmakla ağrı tarif ediyor. Ödem, hareket kısıtlılığı ve ya renk değişikliği mevcut değil. Sol el bileği ön kısmında 3-4 cm uzunluğunda noktasal tarzda ve düzensiz yüzeysel cüt ve cüt altı lezyonları mevcut. Sağ el bileği ön kısmında 3 cm uzunluğunda yüzeysel cilt ve cüt altı lezyonları mevcuttur. Tespit edilen yumuşak doku ve cüt lezyonlarının iyüeşme süresinin 7-10 gün alabileceği, mevcut bulgular ve hayati tehlikesinin bulunmadığı değerlendirilmiştir"

“NEFES ALMAMI ENGELLEDİLER”

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca’nın haberine göre Genelkurmay Çatı Davası iddianamesinin eklerinde, Akar'ın 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'ne götürülürken kamera kayıtlarından elde edilen görüntüler de yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler