Ak Parti'de 'Karadenizliler'e operasyon! Yeni il başkanı Erzincanlı iddiası

Ak Parti'de 'Karadenizliler'e operasyon! Yeni il başkanı Erzincanlı iddiası

AKP'nin İstanbul teşkilatında deprem yaratan görevden almalar yaşandı.

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AK parti İstanbul'da 22 ilçe başkanını görevden aldı" diye belirtti.

AKP Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik de kişisel Facebook hesabından yeni kongre döneminde aday olmayacağını duyurdu.

Süleyman Özışık, Türkiye gazetesindeki bugünkü “AK Parti İstanbul’da neler oluyor?” başlıklı yazısında da iddialarını sürdürdü.  

“ÜSTÜ ÇİZİLEN İSİMLERİN ÇOK BÜYÜK BÖLÜMÜ KARADENİZ KÖKENLİ”

“AK Parti 2023 öncesi parti vitrinini değiştirmek için gerekli hamleleri yapmaya başladı. Korona gölgesinde gerçekleşen kongrelerde il ve ilçe başkanları birer ikişer değiştiriliyor” diyen Süleyman Özışık, “Karadenizlilerin” üzerinin çizildiğini şöyle anlattı:

“Sağlam kaynaklardan edindiğim bilgiye göre Cumhurbaşkanı, İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda ilçe adaylarıyla ilgili nasıl bir çalışma yapıldığını soruyor. İl Başkanlığı önüne bir liste koyuyor.

Listede İstanbul'un kaybedilmiş bölge ilçe başkanlarının yerini koruduğunu gören Cumhurbaşkanı listedeki 22 ismin üzerini çiziyor, bu isimlerle devam edilmemesi talimatını veriyor.

Burada altı çizilmesi gereken bir durum yaşanıyor. Cumhurbaşkanı, her ilçenin demografik yapısına göre aday çıkarılması talimatı veriyor. Yani daha açık söylemek gerekirse...

Ben size ‘Üstü çizilen isimlerin çok büyük bölümü Karadeniz kökenli’ diyeyim, gerisini siz anlayın!

Şurada müsaadenizle bir parantez açacağım.

Bu ülkede hiç kimsenin Karadenizlilerle bir sorunu yok, olamaz da zaten. Şurası bir gerçek ki Karadenizliler ülkenin her yerinde bir başka seviliyor. Ancak İstanbul'da Kürtlerin ve Doğuluların yoğun olarak yaşadığı ilçelere bile Karadenizli ilçe başkanı atanması halk içinde ciddi bir tepki görüyordu. Erdoğan'ın bu tepkiyi gördüğü ve ona göre karar aldığı belirtiliyor.”

“ERZİNCANLI BİR İSMİN İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA GETİRİLECEĞİ…”

“Peki İstanbul İl Başkanı ile ilgili bir gelişme olur mu?” diye soran Özışık şöyle devam etti:

“Edindiğim bilgilere göre bu konuda henüz bir konuşma ya da çalışma yapılmış değil. Bayram Şenocak hazırladığı listeden 22 kişinin silinmesine rağmen devam eder mi etmez mi ya da parti devam etmesine karar verir mi onu da bilmiyorum.

Ama bildiğim bir şey var.

İstanbul'da daha önce ilçe belediye başkanlığı yapan Erzincanlı bir ismin İstanbul İl Başkanlığı koltuğuna getirileceği yönünde ciddi kulisler var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler