AK Parti'de iptal başvurusu muamması

AK Parti'de iptal başvurusu muamması

AK Parti'nin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için 'tam kanunsuzluk itirazı' ile YSK'ya başvurduğu öne sürüldü. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece ve İstanbul'da tam kanunsuzluk başvurusunun birlikte görüşülmesini istedi.

NTV'nin aktardığı habere göre AK Parti, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için YSK'ya 'tam kanunsuzluk itirazı'nda bulundu.

Habere göre, AK Parti'nin itiraz başvurusunda Büyükçekmece'de 11 bin 186 seçmenin usulsüz şekilde kaydı yapılarak seçim sonuçlarının etkilendiği iddia edildi.

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece'ye yapılan itiraz ile olağanüstü itirazın birlikte değerlendirilerek karar verilmesini istedi.

YAVUZ: BAŞVURUYU HENÜZ YAPMADIK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için başvuruyu henüz yapmadık" dedi.

Yavuz, "İstanbul seçimlerinin yenilenmesi hususunda yapmayı düşündüğümüz başvuru, henüz gerçekleşmemiştir. 'Başvuruda bulunuldu' şeklindeki haberler doğru değildir. Söz konusu bu olağanüstü itiraz yolunu önümüzdeki günlerde kullanmayı düşünüyoruz" dedi.

YSK, dün gece AK Parti'nin İstanbul'da oyların tümünün yeniden sayılması talebini reddetmiş, sadece 21 ilçedeki 51 sandığın tekrar sayılmasına karar vermişti. AK Partili Özel, olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK'ya gideceklerini açıklamıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da olağanüstü itiraz haklarını kullanacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesini talep edeceklerini belirtmişti.

Yeniden seçim talebine yanıt veren CHP'li Ekrem İmamoğlu, "İşin suyunu çıkarmasınlar, bu seçimin sonucu belli" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İstanbul'da yerel seçim sonuçlarına itirazların sonuçlarının alınması gerektiğini ancak 'vicdanları rahatlatmak' için yeni bir seçim yapılabileceğini söylemişti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın son açıklamalarına göre, CHP'li Ekrem İmamoğlu ile AK Partili rakibi Binali Yıldırım arasında 14 bin 532 oy farkı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler