AK Parti, İzmir'i şimdi böyle ele geçirmek istiyor

AK Parti, İzmir'i şimdi böyle ele geçirmek istiyor

AK Parti, kurulduğundan beri önem verdiği ve bir türlü kenti yönetmeyi başaramadığı İzmir'i ele geçirme hevesini bu kez, adı bağış skandallarına karışan Kızılay aracılığıyla yapmayı planlıyor.

AK Parti, kentte ihtiyaç duyan yurttaşları Kızılay aracılığıyla kendine çekmeye çalışıyor. 

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, AK Parti’de parti içi görev alamayan, seçilemeyen ve görev süresi biten üyelerin, kısa bir süre sonra Kızılay’a yönetici olarak atandığı ve parti lehine politika yürüttüğü iddia edildi. İzmir’de iktidar olamayan partilerin yoksullar üzerinden siyaset yapmak için Kızılay’ı adeta üs olarak belirlediği de iddialar arasında. 

AK Parti’nin Kızılay içinde yapılanması şöyle: 

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Gaziemir Belediye Başkan adayı Kerem Baykalmış, seçimleri kazanamamasının ardından 2018 yılında İzmir Kızılay Şube Başkanı olarak atandı. Gayrimenkul zengini olan Kızılay İzmir Şubesi’nin bağışların dışında aylık kira gelirinin 200 bin Lira civarında olduğu iddia ediliyor.

Ödemiş’te ise 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı olarak seçimi kazanan Abdurrahman Mahmut Badem, 2019 yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmedi. Badem, kısa bir süre sonra Ödemiş Kızılay Şube Başkanı oldu.

Cemil Kurkut ise 2018 yılında AK Parti Bayraklı ilçe başkanı adayı olup seçimi kaybetmesinden kısa bir süre sonra Kızılay Bornova Şube Başkanı olarak görevlendirildi. Kentin diğer büyük ilçelerinden olan Bayraklı da, Bornova Şubesi’nin sorumluluk alanında bulunuyor. 2016 yılında Karşıyaka Kızılay Şube Başkanı olan Kamil Karadeniz, 2014 yılında mevcut İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin başkanlık yaptığı dönemde AK Parti Karşıyaka ilçe seçim işleri başkanlığı görevinde bulundu. Karadeniz ayrıca Kızılay Şube Başkanı olduğu dönemde AK Parti’nin parti ilçe delegesi de oldu. Karadeniz’in halen AK Parti Karşıyaka ilçe teşkilatında önemli bir figür olduğu belirtiliyor.

2011 yılında CHP’den milletvekilli aday adayı olup seçilememesinin ardından 2013 yılında AK Parti’ye geçen Ömür Şanlı ise, Konak ve İzmir Büyükşehir meclis üyeliği yaptı. Son genel seçimlerde milletvekilliği olmak için çaba sarf etmesine rağmen başarılı olamayan Şanlı, 2019 yılında Konak Kızılay Şube Başkanı oldu.

Gaziemir Kızılay Şube Başkanı olan Davut Dinçel de şube başkanlığından önce AK Parti Gaziemir ilçe yönetim kurulu üyesi görevi yürütürken, Menemen Kızılay Şube Başkanı Erkan Orun da görevinden önce AK Parti Menemen ilçe yöneticiliği yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler