Ak Parti: 31 Mart'ta Sandığa Gitmeyen Bir Milyon 700 Bin Seçmeni İkna Etmeye Çalışacak

Ak Parti: 31 Mart'ta Sandığa Gitmeyen Bir Milyon 700 Bin Seçmeni İkna Etmeye Çalışacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerin tekrarlanması kararını alması ile birlikte AK Parti çalışmalarına hız verdi.

23 Haziran'da tekrarlanacak olan seçim için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kurmaylarına ‘İstanbul için seferberlik’ ilan edilmesi talimatını verdiği biliniyor.

AK Parti, 31 Mart’ta sandığa gitmeyen bir milyon 700 bin seçmen tek tek ziyaret edip, 23 Haziran’da oy kullanmaları için ikna etmeye çalışacak.

Türkiye gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, 31 Mart mahallî seçimlerinde oy kullanan seçmenler üzerinde yapılan analizlerde, İstanbul’da seçmenin yüzde 26’sının Kürt olduğu, bu oranın yarısını oluşturan ‘Muhafazakâr Kürtlerin’ seçimlerde AK Parti'yi tercih ettiği tespiti öne çıkmıştı.

AK Parti'nin, yenilenecek seçimlerde Kürt seçmenin desteğinin artırılması için de yeni bir yol haritası belirlemesi bekleniyor. Bu kapsamda, AK Parti'de İstanbul seçimlerinde kullanılacak söylemin ‘Daha kucaklayıcı’ olacağı ifade ediliyor.

AK Parti, bütün milletvekillerinin İstanbul’daki seçim kampanyasında görev alması için program yapacak. Milletvekilleri nöbet sistemine göre İstanbul’da seçim çalışması yapacak. Bu sebeple 31 Mart Mahallî Seçimleri sebebiyle çalışmalarına iki ay ara veren TBMM’nin haziran başından itibaren tekrardan tatile girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Güncel