Ahmet Şık'tan Cumhuriyet gazetesinin arka sayfasındaki ETS Tur reklamına tepki

Ahmet Şık'tan Cumhuriyet gazetesinin arka sayfasındaki ETS Tur reklamına tepki

"Şirketin sahibi de bakan yapıldı"

Eski Cumhuriyet muhabiri ve HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, bugünkü Cumhuriyet gazetesinin arka sayfasındaki ETS Tur reklamına tepki gösterdi.

"Cumhuriyet davasında dün yeniden hapishaneye giren Hakan Kara ve Musa Kart’a yönelik 'FETÖ' suçlamasının 'delillerinden' birisi bugünkü Cumhuriyet gazetesinin arka sayfasında ilanı yer alan ETS Tur’u telefonla arayıp tatil rezervasyonu yaptırmalarıydı" diyen Şık, "Şirketin sahibi de bakan yapıldı" ifadesini kullandı.  

Dün yeniden cezaevine giren çizer Musa Kart'ın, karar duruşması geçen yıl görülen Cumhuriyet davasının iddianamesinde ETS Tur’dan satın aldığı tatil FETÖ ile irtibatlandırılmıştı. 

Gazeteci Hakan Kara dün cezaevine girmeden önce yaptığı açıklamada "FETÖ soruşturması olan bir şirketle irtibatınız var dediler, o şirket ETS Tur’muş. ETS Tur’un tesisinde kaldık doğrudur. Ama biliyorsunuz o şirketin kurucusu ve başkanı şimdi Turizm Bakanı” demişti. 

Ahmet Şık'tan tepki

Twitter'dan Cumhuriyet gazetesinin arka sayfasını paylaşan HDP milletvekili Ahmet Şık, ETS Tur reklamına tepki gösterdi. Şık şunları yazdı:

"Cumhuriyet davasında dün yeniden hapishaneye giren Hakan Kara ve Musa Kart’a yönelik “FETÖ” suçlamasının “delillerinden” birisi bugünkü @cumhuriyetgzt arka sayfasında ilanı yer alan ETS Tur’u telefonla arayıp tatil rezervasyonu yaptırmalarıydı. Şirketin sahibi de bakan yapıldı."

Avukat Tora Pekin: Neyse ki bugün daha Kandıra’da ilk günleri, ilanı görmeyecekler

Cumhuriyet davası avukatlarından Tora Pekin de gazetedeki ilana Twitter hesabından tepki gösterdi. Pekin, “Diyecek laf bulamıyorum. Neyse ki bugün daha Kandıra’da ilk günleri, görmeyecekler. Gazete vermezler çünkü” dedi.

Eski Cumhuriyetçiler dün yeniden cezaevine girdi

Dün Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve mahkûmiyet kararı onanan eski yazar ve yöneticiler yeniden cezaevine girmişti.

Eski Cumhuriyet çalışanları Kocaeli Adliyesi'nden Kanlıca Cezaevi'ne giderken

Eski Cumhuriyet çalışanları Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper dün Kocaeli Adalet Sarayı'nda cezaevi giriş işlemlerini yaptırmıştı. İşlemlerin ardından eski Cumhuriyet çalışanları cezanın infazı için Kanlıca Cezaevi'ne gitmişti.

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü arka sayfası: 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler