Ahmet Davutoğlu'nun Yeni Partiyi ne Zaman Kuracağı Belli Oldu

Ahmet Davutoğlu'nun Yeni Partiyi ne Zaman Kuracağı Belli Oldu

Davutoğlu, bugün Diyarbakır’da devam edeceği iftar programını 2 Haziran’da Konya’da tamamlayacak.

Davutoğlu’nun bayramdan sonra çeşitli sivil toplum örgütlerin programlarına katılarak gündemdeki konulara dair açıklamalarını ve eleştirilerini sürdürecek.

24 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti’ye alternatif yeni bir oluşum için çalışmalarını yoğunlaştıran, 22 Nisan’da yayımladığı ve bu kesimin “manifesto” olarak nitelendirdiği açıklamayla ilk defa resmi olarak ortaya çıkan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurup kurmayacağı ve kurmaya karar verirse ne zaman harekete geçeceği merak ediliyor.

Davutoğlu ve ekibi “manifesto”dan sonra iftar programlarıyla resmen sahaya indi. İftar programlarında parti politikalarına dair eleştirilerini sürdüren Davutoğlu’nun, Diyarbakır’da kuracağı partinin tanıtımı yapacağı iddialarının doğru olmadığını belirtiliyor.

Davutoğlu’na yakın kaynaklar, bayram sonrasında Davutoğlu’nun sivil toplum örgütlerinin programlarına katılarak konuşma programını sürdürecek.

Davutoğlu’nun, sonbahar aylarına kadar çalışmalarını sürdüreceği, parti kurup kurulmamasını gelinen nokta ve koşullara göre değerlendireceği, eğer koşulların uygun olduğuna karar verirse harekete geçeceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde bir MKYK toplantısında YSK’nin iptal kararını eleştirenlerle ilgili gerekli adımları atacaklarını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler